به گزارش هابصنعت؛ قیمت نفت روز سهشنبه، حدود ۲ درصد کاهش یافت و به پایینترین سطح در ۲ ماه اخیر رسید. این کاهش بهدنبال انتشار اخبار ضعیف اقتصادی از سوی آمریکا و آلمان رخ داد که به افزایش نگرانیها پیرامون مسئله کاهش تقاضای انرژی نیز انجامید. همچنین نشانههایی مبنی بر قرار گرفتن تولید نفت خام در مسیر افزایش از سوی چندین کشور وجود دارد.
با این حساب، معاملات آتی برنت ۱.۷۶ دلار یا ۲.۴ درصد کاهش یافت و به ۷۳.۰۲ دلار در هر بشکه رسید، درحالیکه نفت خام WTI، ۱.۷۷ دلار یا ۲.۵ درصد کاهش داشت و ۶۸.۹۳ دلار در هر بشکه بسته شد. این ارقام، پایینترین سطح قیمت نهایی از ۲۳ دسامبر برای نفت برنت و از ۱۰ دسامبر برای نفت WTI بود.
دادههای آمریکا نشان داد که شاخص اعتماد مصرفکنندگان در ماه فوریه با بیشترین سرعت در ۳.۵ سال اخیر کاهش داشته، درحالیکه انتظارات تورم طی ۱۲ ماه اخیر، به شدت افزایش یافته است.
به گفته تحلیلگران، برنامه دونالد ترامپ برای افزایش تعرفهها، نگرانیها درباره تورم را از سوی بانک فدرال رزرو افزایش داده است. این موضوع میتواند فدرال رزرو را وادار کند تا نرخهای بهره را بالاتر نگه دارد که این امر نیز به نوبه خود میتواند رشد اقتصادی و تقاضای انرژی را کاهش دهد.
بنا بر اعلام ترامپ، تعرفههای اعمالشده بر واردات از کانادا و مکزیک، که قرار است از ۴ مارس اجرایی شود، "بهموقع و طبق برنامه" خواهد بود، که میتواند موجب افزایش قیمت نفت شود.
تحلیلگران همچنین معتقدند تعرفهها به طور فزایندهای عامل منفی بر رشد اقتصاد جهانی هستند که اجرایی شدن آنها میتواند منجر به تجدید نظر در کاهش تقاضای جهانی نفت شود.
دادهها نشان داد که اقتصاد آلمان در سهماهه پایانی سال ۲۰۲۴ نسبت به سه ماهه قبل، ۰.۲ درصد محدودتر (کوچکتر) شده است. فریدریش مرتز، برنده انتخابات آلمان، هرگونه اقدام در جهت اصلاح فوری در محدودیتهای نرخ بهرههای دولتی را رد کرد، که برخی از سرمایهگذاران خواستار وجود آن برای تقویت اقتصاد بودند.
امکان افزایش تولید نفت
علاوه بر این، احتمال توافق صلح بین روسیه و اوکراین نیز بر قیمت نفت تاثیر گذاشته است؛ این امر حاکی از احتمال لغو تحریمهای روسیه است که در جریان آن احتمالا عرضه بدون محدودیت از سوی روسیه را مجدد روانه بازارها خواهد کرد.
روسیه سومین تولیدکننده بزرگ نفت پس از آمریکا و عربستان سعودی و نیز عضو اوپکپلاس، اوپک و کشورهای همپیمان با این سازمان است.
در عراق، دومین تولیدکننده بزرگ اوپک نیز، شرکت بزرگ نفتی BP، به تازگی قراردادی برای توسعه مجدد و بازسازی چهار میدان نفتی و گازی در کرکوک امضا کرده است؛ عراق همچنین منتظر تأیید ترکیه برای از سرگیری جریان نفت از منطقه کردستان عراق است.
در نیجریه، همچنین تولید نفت به ۱.۸ میلیون بشکه در روز افزایش یافته است، درحالیکه این رقم حدود یک سال پیش، تنها ۱ میلیون بشکه در روز بود.
در آمریکا، ترامپ از برنامه ساخت خط لوله Keystone XL خبر داد و متعهد شد که مصوبههای نظارتی آسانی برای این پروژه که نفت خام را از کانادا به آمریکا منتقل میکند، اختصاص یابد.
ذخایر نفتی آمریکا
تحلیلگران پیشبینی کردهاند که حدود ۲.۶ میلیون بشکه نفت به ذخایر آمریکا از سوی شرکتهای فعال در حوزه انرژی، در هفته منتهی به ۲۱ فوریه، افزوده شده است.
در صورت صحت این پیشبینی، این نخستینبار از ماه مارس ۲۰۲۴ تا به امروز خواهد بود که شرکتهای فعال در حوزه انرژی به مدت پنج هفته متوالی نفت به ذخایر اضافه کردهاند. این رقم با افزایش ۴.۲ میلیون بشکه در هفته مشابه سال گذشته و میانگین افزایش ۲.۳ میلیون بشکه در پنج سال گذشته (۲۰۲۰-۲۰۲۴) قابل مقایسه است.
انتهای پیام/