۱۲:۰۰

۱۴۰۴/۰۲/۱۶

رئیس‌جمهور: مصرف انرژی در کشور سه برابر میانگین جهانی است

رئیس‌جمهور با اشاره به وضعیت یارانه‌ها و مصرف انرژی در کشور اظهار کرد: منابع مالی در دسترس نیست، اما مصرف انرژی ما سه برابر میانگین جهانی است.
کد خبر : ۹۶۱

به گزارش هاب‌صنعت به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری؛ مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور دوشنبه(۱۵ اردیبهشت) در سومین اجلاسیه دوره ششم مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به شرایط ابتدای تحویل گرفتن دولت اظهار کرد: دولت با مشکلاتی مواجه بود که اگرچه تلاش شده تا حد امکان مدیریت شوند، اما با این حال، این مشکلات همچنان ادامه دارند. از همان ابتدا ناترازی‌هایی وجود داشت و به‌عنوان مثال، نزدیک به ۷۸۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه وجود داشت که باید جبران می‌شد.

وی با اشاره به وضعیت بحرانی تأمین سوخت در زمستان گذشته افزود: ذخایر سوخت حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون لیتر بود، درحالی‌که نیاز واقعی حدود سه و نیم میلیارد لیتر برآورد می‌شد؛ یعنی با کسری بیش از ۲ میلیارد لیتر مواجه بودیم. در چنین شرایطی از مردم خواسته شد مصرف گاز خانگی را کاهش دهند تا بتوانیم زمستان را پشت سر بگذاریم.

مصرف انرژی سه برابر میانگین جهانی

رئیس‌جمهور با بیان اینکه کشور در حوزه‌هایی مانند برق، آب، انرژی، سوخت و بسیاری حوزه‌های دیگر در آستانه بحران قرار دارد و در محضر رهبر معظم انقلاب عرض کردم که باید برای حل مسائل معیشتی مردم و رفع این ناترازی‌ها، راهکاری اندیشیده شود، بیان کرد: در دولت برنامه تأمین نزدیک به ۳۰ هزار مگاوات برق خورشیدی را آغاز کرده‌ایم. برای ۱۵ هزار مگاوات قرارداد بسته شده و ۷ هزار مگاوات را نیز با بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخلی پیش می‌بریم.

پزشکیان با اشاره به وضعیت یارانه‌ها و مصرف انرژی در کشور اظهار کرد: منابع مالی در دسترس نیست، اما مصرف انرژی ما سه برابر میانگین جهانی است. برای تأمین سوخت، سالانه چهار میلیارد دلار بنزین وارد می‌کنیم تا خودرو‌ها در خیابان‌ها تردد کنند. این روند قابل تداوم نیست؛ باید برای اصلاح آن همکاری و همراهی صورت گیرد.

وی با تأکید بر لزوم اصلاح فرهنگ مصرف اظهار کرد: این فرهنگ باید تغییر کند. مساجد می‌توانند در این زمینه نقش مؤثری ایفا کنند. اگر بتوانیم تنها الگوی مصرف را اصلاح کنیم، بسیاری از مشکلات مربوط به برق و گاز نیز برطرف می‌شود. همین یک اقدام ساده می‌تواند تأثیر بزرگی داشته باشد.

ساخت پتروشیمی بدون زیرساخت چه توجیهی دارد؟!

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه در زمستان گذشته، زمانی که از مردم خواستیم تنها ۲ درجه دمای منازل خود را کاهش دهند، با ما همراهی کردند، گفت: اکنون نیز اگر دمای خانه‌ها و مساجد به‌صورت بهینه کنترل شود، می‌توان به نتایج بسیار مؤثری دست یافت.

پزشکیان با بیان اینکه اگر این همکاری عمومی شکل بگیرد، منابع انرژی آزاد می‌شود و می‌توان آن را در مسیر بهبود معیشت مردم به‌کار گرفت، گفت: هم‌اکنون، سالانه حدود ۱۵۰ میلیارد دلار صرف یارانه‌های پنهان انرژی در قالب گاز، برق، بنزین و گازوئیل می‌شود. اگر این منابع با قیمت واقعی توزیع شود، هیچ فرد فقیری در کشور باقی نخواهد ماند.

وی با اشاره به تفاوت قیمت داخلی و خارجی گازوییل اظهار کرد: قیمت گازوییل در بازار جهانی حدود لیتری ۷۰ هزار تومان است، اما در داخل کشور با قیمت ۳۰۰ تا ۴۰۰ تومان عرضه می‌شود. نتیجه این تفاوت آن است که برخی افراد بدون انجام فعالیت اقتصادی، صرفاً از محل سهمیه گازوییل درآمد کسب می‌کنند یا آن را قاچاق می‌کنند. این وضعیت باید اصلاح شود.

رئیس‌جمهوری با اشاره به مشکلات زیست‌محیطی در مسیر توسعه کشور تأکید کرد: در مناطقی که گاز وجود ندارد، ساخت پتروشیمی چه توجیهی می‌تواند داشته باشد؟ برخی صرفاً به‌دنبال تغییر کاربری زمین هستند، بدون آنکه اشتغال واقعی ایجاد کنند. باید بررسی شود در این طرح‌ها چه تعداد شغل ایجاد شده و در مقابل، چه میزان یارانه گاز یا برق دریافت کرده‌اند. هزینه بسیاری از این پروژه‌ها برای دولت چند برابر بیشتر از سود آن برای مردم است.

انتهای پیام/


گزارش خطا
ارسال نظر