به گزارش هابصنعت؛ محسن پاکنژاد، وزیر نفت امروز(جمعه، پنجم اردیبهشت) در نشست محدود هجدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و فدراسیون روسیه با قدردانی از میزبانی دولت و مردم روسیه، بر اهمیت استفاده حداکثری از ظرفیتهای موجود برای ارتقای سطح روابط اقتصادی و تجاری ۲ کشور تأکید کرد.
وی افزود: امیدوارم نشست اجلاس هجدهم با تلاش و همافزایی طرفهای ایرانی و روسی، منجر به رفع محدودیتهای ساختاری و چالشهای موجود شده و روابط دوجانبه با توجه به ظرفیت بالای ایران و روسیه، به سطح مطلوب و شایسته ۲ کشور بزرگ ارتقا یابد.
معاهده مشارکت جامع؛ افق روشن همکاریهای راهبردی
وزیر نفت با اشاره به امضای معاهده مشارکت جامع راهبردی از سوی رؤسای جمهوری ایران و روسیه و تصویب آن در مجالس دوما و علیای روسیه، این سند را گامی مهم در ارتقای روابط دوجانبه به سطحی جدید، بلندمدت و راهبردی دانست.
پاکنژاد ابراز امیدواری کرد که با تصویب موافقتنامه تجارت آزاد میان جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در مجلس شورای اسلامی و اجرایی شدن آن از ۱۵ مه ۲۰۲۵، زمینه رفع موانع تجاری با کشورهای عضو این اتحادیه، بهویژه فدراسیون روسیه، فراهم شود.
وی با اشاره به همکاریها و توافقات میان بانکهای مرکزی ایران و روسیه طی سالهای اخیر، گفت: اتصال شبکه پیامرسانهای مالی و سامانههای پرداخت کارتی ۲ کشور، گامی مؤثر در جهت تسهیل سرمایهگذاری و افزایش حجم تجارت است.
وزیر نفت ادامه داد: گسترش این همکاریها به حوزههای مرتبط با انتقال تجربیات به کشورهای دوست و همسو و نهادهای بینالمللی مانند بریکس و سازمان همکاری شانگهای، میتواند تابآوری اقتصادی ایران و روسیه را در برابر تهدیدات خارجی افزایش دهد و نزدیکی راهبردی ۲ کشور را تقویت کند.
پاکنژاد بر نقش مهم برگزاری منظم کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه تأکید کرد و گفت: این ساختار زمینه مناسبی برای توسعه همکاریها در زمینههایی، چون انرژی، مالی، بانکی، سرمایهگذاری، حملونقل، کشاورزی، هستهای و دیگر حوزهها فراهم کرده است.
وی افزود: رفع موانع توسعه همکاریهای دوجانبه و تدوین راهکارهای جدید برای گسترش تعاملات باید در دستور کار جدی بخشهای دولتی و خصوصی ۲ کشور چه در چارچوب کمیسیون و چه در تعاملات دوجانبه قرار گیرد.
لزوم پایش توافقات و هماهنگی نهادی
پاکنژاد با تأکید بر ضرورت پیگیری منسجم اجرای توافقات، تصریح کرد: پایش مستمر وضع و سرعت پیشرفت پروژهها، شناسایی و رفع موانع داخلی و ناهماهنگیها میان دستگاههای ۲ کشور، باید با جدیت تمام از سوی دبیرخانه کمیسیون مشترک در ۲ طرف دنبال شود.
وزیر نفت ابراز امیدواری کرد همکاریهای دوجانبه به بهترین شکل ممکن اجرا شده و ۲ کشور ایران و روسیه بتوانند از ظرفیتهای یکدیگر در مسیر توسعه پایدار و منافع مشترک بهرهمند شوند.
انتهای پیام/