۱۴:۴۳

۱۴۰۴/۰۲/۰۱

ایجاد نگاه توسعه‌محور در صنعت نفت و گاز ضروری است

مدیرعامل شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد با تأکید بر اهمیت ایجاد نگاه توسعه‌محور در حوزه بهره‌برداری از میدان‌های نفت و گاز گفت: اگر چنین نگاهی در ارکان دولت و میان فعالان صنعت نفت نهادینه شود، می‌توان افزون بر استفاده بهینه از منابع و سامان‌دهی زیرساخت‌های حیاتی کشور، به رونق اقتصادی دست یافت.
کد خبر : ۷۶۵

به گزارش هاب‌صنعت به نقل از شرکت ملی نفت ایران؛ احمد محمدی، مدیرعامل شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد با اشاره به ذخایر عظیم نفت و گاز کشور بیان کرد: ایران با برخورداری از مواهب الهی، در جایگاه دوم جهانی انرژی‌های فسیلی قرار دارد و از منظر منابع، کشوری برخوردار محسوب می‌شود. کشور‌هایی که موفق به بهره‌برداری حداکثری از منابع خود شده‌اند، مسیر توسعه را با جذب سرمایه طی کرده‌اند و در کنار برداشت مؤثر از ذخایر، برای اقتصاد خود نیز رونق ایجاد کرده‌اند.

وی با اشاره به ضریب بازیافت پایین از میدان‌های نفتی ایران تصریح کرد: میانگین ضریب بازیافت طبیعی از این میدان‌ها حدود ۲۵ درصد است، در حالی که با گذشت بیش از یک قرن از تولید نفت در کشور، هنوز حجم قابل‌توجهی از نفت قابل استحصال باقی مانده است.

مدیر پیشین شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب ادامه داد: برای افزایش سطح برداشت، باید از روش‌های بهبود و ازدیاد برداشت بهره گرفت و این بدون جذب سرمایه‌گذاری و ورود فناوری‌های نوین میسر نخواهد بود.

ایران باید به یکی از بازیگران تأثیرگذار بازار جهانی نفت و گاز تبدیل شود

محمدی با تأکید بر توانمندی‌های نهفته کشور در حوزه نفت و گاز تأکید کرد: باید سطح تولید را به قدری افزایش داد که ایران به یکی از بازیگران تأثیرگذار بازار جهانی نفت و گاز تبدیل شود، به‌گونه‌ای که حتی در شرایط تحریمی، نتوان سهم ایران را نادیده گرفت، یا به‌راحتی جایگزین کرد.

وی ادامه داد: اگر نگاه توسعه‌محور به‌صورت واقعی در کشور عملیاتی شود، افزون بر جذب سرمایه‌های سرگردان داخلی و بهبود سطح تولید، ریسک سرمایه‌گذاری منطقی‌تر می‌شود و در نتیجه سرمایه‌گذاران خارجی نیز برای ورود به بازار ایران ترغیب خواهند شد.

مدیرعامل شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد، جذب سرمایه خارجی را نیازمند فراهم شدن بستر‌های مناسب دیگری دانست و اظهار کرد: وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران باید تمرکز بیشتری بر نقش‌های نظارتی، تنظیم‌گری و تسهیل‌گری داشته باشند و زمینه را برای حضور هرچه پررنگ‌تر بخش خصوصی در پروژه‌های نفتی فراهم کنند.

محمدی در بخش دیگری از این گفت‌و‌گو، برگزاری «رویداد تحول در سرمایه‌گذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران» را اقدامی مثبت ارزیابی کرد و گفت: برگزاری چنین رویداد‌هایی که به معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری می‌پردازند، اقدامی ارزشمند محسوب می‌شود که می‌تواند در صورت وجود عزم جدی در سطح حاکمیتی، نتایج ملموس و مثبتی در آینده نزدیک به همراه داشته باشد.

وی درباره ارائه راهکار به‌منظور افزایش اثربخشی رویداد‌های مربوط به سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز گفت: می‌توان همزمان با ارائه مدل‌های متنوع قراردادی و معرفی فرصت‌های واقعی، کارگروهی توانمند و صاحب‌اختیار را مأمور بازنگری در قرارداد‌های موجود و طراحی الگو‌های جدید قراردادی کرد، در این صورت در یک بازه زمانی مشخص، حوزه جذب سرمایه در صنعت نفت به‌صورت حرفه‌ای سامان‌دهی می‌شود.

انتهای پیام/


گزارش خطا
ارسال نظر