به گزارش هابصنعت؛ قیمت نفت در روز جمعه بیش از ۲ دلار در هر بشکه کاهش یافت. عواملی همچون کاهش صرف ریسک(risk premium) در خاورمیانه و عدم قطعیت حصول توافق صلح میان مسکو و کییف، منجر به رکود هفتگی بهای طلای سیاه شد. با این حساب، معاملات آتی برنت با ۲.۰۵ دلار یا ۲.۶۸٪ کاهش به ۷۴.۴۳ دلار در هر بشکه رسید؛ در حالی که نفت خام WTI با ۲.۰۸ دلار یا ۲.۸۷٪ کاهش، ۷۰.۴۰ دلار در هر بشکه بسته شد.
بهای نفت برنت و WTI در این هفته به ترتیب افت ۰.۴ و ۰.۵ درصدی را به ثبت رساندند.
تحلیلگران با بیان اینکه، آرامش نسبی در خاورمیانه با تداوم آتشبس در غزه، موجب کاهش ریسک بازار شده است، اظهار کردهاند که با توجه به گزارش رسانهها به نقل از موسسه ویروسشناسی ووهان چین مبنی بر کشف یک سویه جدید کروناویروس در بدن خفاشها، بهای نفت در ابتدا پس از انتشار این خبر، حدود ۲ دلار در هر بشکه کاهش یافت.
پس از اعلام اداره اطلاعات انرژی آمریکا(EIA) روز پنجشنبه هفته جاری درباره افزایش ذخایر نفت خام ایالات متحده، و نیز افت مصرف نفت خام به عنوان خوراک پالایشگاهها در پی انجام تعمیرات فصلی، توجه سرمایهگذاران را به این افزایش ذخایر معطوف کرد.
همچنین طبق گزارش شرکت خدمات انرژی «بیکر هیوز»(Baker Hughes) در روز جمعه، تعداد دکلهای حفاری نفت و گاز آمریکا برای چهارمین هفته پیاپی به بالاترین سطح خود از ماه ژوئن رسید.
تعداد این دکلها که یادآور شاخصی از روند تولید در آینده است، در هفته منتهی به ۲۱ فوریه، با افزایش ۴ عددی به ۵۹۲ دکل رسید.
روسیه اعلام کرد که جریان نفت کنسرسیوم خط لوله کاسپین و مسیر اصلی صادرات نفت خام از قزاقستان، روز سهشنبه پس از حمله یک پهپاد اوکراینی به یک ایستگاه پمپاژ، ۳۰-۴۰٪ کاهش یافته است.
با این حال، خبرگزاری اینترفاکس روسیه روز جمعه گزارش داد که جریان نفت از میدان نفتی تنگیز قزاقستان از طریق خط لوله کاسپین بدون وقفه ادامه دارد.
به گفته برخی منابع صنعتی در روز پنجشنبه، قزاقستان با وجود آسیبهای وارده به مسیر صادراتی خود از طریق روسیه، حجم بیسابقهای نفت صادر کرده است؛ اما همچنان مشخص نیست که قزاقستان چگونه موفق به انجام این کار شده است.
همه نگاهها به سوی اوکراین
تحلیلگران با اشاره به اینکه حمله پهپادی اوکراین در این هفته به افزایش قیمت نفت خام دامن زد، عنوان کردند، انتظار میرود با توجه به اینکه قیمت نفت خام زیر ۸۰ دلار در هر بشکه باقی مانده، اوپک پلاس برنامه کاهش تولید خود را باری دیگر به تعویق بیاندازد.
همچنین در این هفته پس از آن که زلنسکی از اقدامات آمریکا و روسیه برای مذاکره درباره حصول توافق صلح بدون مشارکت کییف انتقاد کرد، روابط بین اوکراین و ایالات متحده تیره شد؛ این شکاف با اظهارات ترامپ مبنی بر متهم کردن اوکراین به آغاز این جنگ سه ساله، عمیقتر نیز شد.
با این حال، زلنسکی پس از دیدار با فرستاده ترامپ در مورد مناقشه اوکراین، در روز پنجشنبه، گفت: کشورش آماده است تا برای دستیابی به یک توافق قوی، بدون اتلاف وقت با آمریکا درباره مواردی همچون سرمایهگذاری و امنیت همکاری کند.
انتهای پیام/