به گزارش هابصنعت؛ قیمت نفت پس از ۱ دلار افزایش در معاملات روز چهارشنبه، به محدوده منفی سقوط کرد زیرا دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، از اعمال تعرفههای متقابل بر شرکای تجاری خبر داد و به همین ترتیب نگرانیها از احتمال کاهش تقاضای نفت بهدلیل جنگ تجاری جهانی افزایش یافت. با این حساب، معاملات آتی برنت با ۴۶ سنت افزایش(معادل ۰.۶ درصد) به ۷۴.۹۵ دلار در هر بشکه رسید، درحالیکه معاملات آتی WTI با ۵۱ سنت رشد(۰.۷ درصد) ۷۱.۷۱ دلار در هر بشکه بسته شد.
معاملات آتی آمریکا ابتدا یک دلار رشد داشتند، اما عصر چهارشنبه در کنفرانس خبری ترامپ که طی آن تعرفههایی بر شرکای تجاری از جمله اتحادیه اروپا، چین و کره جنوبی اعلام شد، به همراه قرارداد برنت به محدوده منفی سقوط کردند.
ترامپ هفتهها بود که دوم آوریل را «روز آزادی» نامیده و از تعرفههای جدیدی خبر داده بود که میتواند سیستم تجارت جهانی را تحت تأثیر قرار دهد.
فهرستی از کشورها و تعرفهها که ترامپ به آنها پرداخت، شامل جزئیات تعرفهها بر کانادا و مکزیک نبود. با این حال، به گفته یک مقام ارشد، کالاهای منطبق با «پیمان آمریکا-مکزیک-کانادا»(USMCA) از جمله نفت، از این تعرفهها معاف خواهند ماند.
قابل ذکر است، کانادا روزانه حدود ۴ میلیون بشکه نفت خام به آمریکا صادر میکند.
سیاستهای تعرفهای ترامپ میتواند منجر به تورم، کاهش رشد اقتصادی و تشدید اختلافات تجاری شود که این احتمالات، افزایش قیمت نفت را محدود کرده است.
تحلیلگران معتقدند، قیمت نفت از روند صعودی ماه گذشته فاصله گرفته و برنت با مقاومتی بالای ۷۵ دلار مواجه شده است. تمرکز بازار در حال حاضر از کاهش عرضه ناشی از تحریمها، به اعلام تعرفههای ترامپ و تأثیر منفی احتمالی آن بر رشد و تقاضا معطوف شده است.
اظهارات مکزیک نیز تا حدی از نگرانیها درباره جنگ تجاری بین ۲ کشور کاست؛ زیرا کلاودیا شاینبام، رئیسجمهور مکزیک، روز چهارشنبه گفت که این کشور قصد ندارد تعرفههای متقابلی بر آمریکا اعمال کند.
ترامپ همچنین تهدید کرده که تعرفههای ثانویه بر نفت روسیه اعمال کند. وی همچنین روز دوشنبه تحریمها علیه ایران را تشدید کرد که بخشی از کارزار «فشار حداکثری» دولت وی برای کاهش صادرات نفت این کشور محسوب میشود.
در همین حال، روسیه، دومین صادرکننده بزرگ نفت جهان، روز چهارشنبه محدودیتهای جدیدی بر مسیرهای صادراتی نفت اعمال کرد و پس از توقف بارگیری از یک خط لوله مهم در دریای خزر، عملیات پهلوگیری در بندر نووروسیسک در دریای سیاه را متوقف کرد.
روسیه روزانه حدود ۹ میلیون بشکه نفت تولید میکند که معادل تقریباً یکدهم تولید جهانی است. بنادر این کشور همچنین صادرات نفت کشور همسایه، قزاقستان، را نیز برعهده دارند.
از سوی دیگر، سرمایهگذاران روز چهارشنبه به دادههای عمدتاً نزولی ذخایر نفت خام آمریکا توجه چندانی نداشتند. دادههای اداره اطلاعات انرژی آمریکا(EIA) نشان داد که ذخایر نفت خام این کشور در هفته گذشته با افزایش غافلگیرکننده حدود ۶.۲ میلیون بشکه روبهرو بوده است.
انتهای پیام/