۱۰:۲۸

۱۴۰۳/۱۲/۲۷

گوشه‌ای از اقدامات قاچاقچیان حرفه‌ای سوخت؛ از شلیک‌های مستقیم به ماموران تا ساخت سنگر‌های بتنی در شناور‌ها

رئیس کل دادگستری هرمزگان با حضور بر عرشه تعدادی از شناور‌های توقیف‌شده حامل سوخت قاچاق به تشریح ترفند‌های قاچاقچیان برای مقابله با مأموران پرداخت.
کد خبر : ۳۸۷

به گزارش هاب‌صنعت به نقل از میزان؛ مجتبی قهرمانی رئیس کل دادگستری هرمزگان با حضور بر عرشه تعدادی از شناور‌های توقیف‌شده متعلق به قاچاقچیان سوخت ضمن بازدید از بخش‌های مختلف آنها به‌منظور تکمیل روند تحقیقات دستورات لازم را صادر کرد. 

قهرمانی در حاشیه این بازدید اظهار کرد: در راستای اجرای دستورات ریاست قوه قضاییه، دستگاه قضایی استان هرمزگان، شورای تأمین، مجموعه دولت و ضابطین با تمرکز بر پیشگیری و مقابله با قاچاق سوخت در ماه‌های اخیر اقدامات مهم و مؤثری را انجام داده‌اند و بر این اساس با ورود به حوزه‌ها و زمینه‌هایی که امکان قاچاق سوخت وجود دارد، تدابیر لازم را اتخاذ کرده‌اند. 

وی افزود: مرزبانان غیور استان هرمزگان با بسیج امکانات و ایجاد قرارگاه دریایی مقابله با قاچاق سوخت ضمن انجام کار اطلاعاتی و عملیاتی، هر هفته به‌طور متوسط یک شناور حامل سوخت قاچاق را توقیف می‌کنند.

رئیس کل دادگستری هرمزگان با بیان اینکه قاچاقچیان سوخت با تقویت بدنه و تغییر کاربری شناور‌ها و تعبیه مخازن سوخت، میلیون‌ها لیتر فرآورده نفتی قاچاق را از مرز‌های آبی قاچاق می‌کنند، گفت: سودجویان و غارتگران منابع نفتی کشور برای گریز از چنگال قانون به شگرد‌های مختلف و متنوعی متوسل می‌شوند. 

وی تغییر ارتفاع شناور‌ها از طریق ایجاد دیوار‌های مصنوعی و کاذب با استفاده از الوار، ایجاد استحکامات و سنگر‌های بتنی، مسدود کردن جداره شناور‌ها به وسیله سیم‌های خاردار متصل به برق ۲۲۰ ولت و شلیک مستقیم به سمت مأموران را از مهم‌ترین ترفند‌های قاچاقچیان سوخت عنوان کرد. 

قهرمانی با اشاره به اینکه قاچاقچیان سوخت به‌واسطه دست‌یابی به ثروت‌های بادآورده حاصل از تاراج منابع نفتی کشور مجهز به ناوگانی بزرگ از شناور‌های به‌روز‌رسانی شده هستند، اظهار کرد: شناور‌های قاچاقچیان سوخت به انواع ژنراتور‌های گران‌قیمت و قوی تولید برق، میتر‌های سنجش فرآورده‌های نفتی، لوله‌کشی‌های حرفه‌ای و پیچیده و انواع تجهیزات آتش‌پراکنی مسلح شده‌اند.

وی همچنین تجهیزات تخلیه فوری سوخت‌های قاچاق در آب دریا را یکی دیگر از امکانات شناور‌های متعلق به قاچاقچیان سوخت عنوان و اظهار کرد: غارتگران منابع نفتی کشور به محض اینکه عرصه را بر خود تنگ ببینند با هدف سبک کردن شناور و از بین بردن آثار جرم با استفاده از این تجهیزات اقدام به تخلیه فوری سوخت‌های قاچاق به درون دریا می‌کنند که آلودگی‌های وسیع زیست محیطی را به همراه دارد. 

رئیس کل دادگستری هرمزگان همچنین شلیک مستقیم قاچاقچیان سوخت با استفاده از وسایل آتش‌زا و انواع سلاح را یکی دیگر از روش‌های آنها برای تمرد و مقاومت در برابر مأموران عنوان کرد و یادآور شد: قاچاقچیان سوخت از طریق سنگربندی و ایجاد استحکامات دفاعی ساخته‌شده از دیواره‌های بتنی و چوبی با پوشش سیم‌خاردار‌های حجیم و متراکم متصل به برق فشار قوی از نزدیک شدن مأموران به شناور‌های حامل سوخت قاچاق جلوگیری می‌کنند.

قهرمانی با بیان اینکه مرتکبان قاچاق سازمان‌یافته سوخت علاوه بر جریمه نقدی و مجازات حبس به ضبط اموال ناشی از جرم نیز محکوم می‌شوند، اظهار کرد: در راستای اجرای ماده ۲۰ قانون مبارزه با قاچاق کالا، شناور‌های دخیل در امر قاچاق نیز به‌نفع دولت ضبط خواهند شد.

این مقام قضایی تصریح کرد: با تعامل بسیار خوبی که بین دستگاه قضایی و مرزبانی، نیروی دریایی سپاه و دیگر دستگاه‌های متولی وجود دارد مسیر مبارزه با قاچاق سوخت با قدرت و توان هرچه بیشتر دنبال می‌شود و روند برخورد و پیشگیری به صورت شدیدتر، قوی‌تر، قاطعانه‌تر و با ضربات سنگین بر پیکره قاچاق و اموال قاچاقچیان تداوم می‌یابد.

تعداد بازدید : 2
کد ویدیو

انتهای پیام/


گزارش خطا
برچسب ها:
ارسال نظر