به گزارش هابصنعت؛ به نوشته اویل پرایس، آژانس بینالمللی انرژی در سال ۲۰۲۱ اعلام کرده بود که چنانچه جهان بخواهد تا سال ۲۰۵۰ به انتشار خالص صفر برسد، دیگر نیازی به سرمایهگذاری در میادین جدید نفت و گاز نخواهد بود.
این آژانس مستقر در پاریس، از سال ۲۰۲۱ بارها تأکید کرده که جهان نیازی به پروژههای جدید نفت و گاز متعارف، با مدتزمان اجرای طولانی یا استخراج از معادن زغال سنگی که پس از سال ۲۰۲۳، مورد تایید قرار بگیرند، ندارد؛ زیرا افزایش استفاده از انرژیهای پاک میتواند منجر به اوج تقاضا برای سوختهای فسیلی در دهه فعلی شود.
آژانس بینالمللی انرژی، در دهه حاضر، بیشتر به سمت حمایت و ترویج سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای پاک و مقوله «گذار انرژی» متمایل شده و بارها اظهار کرده است که رسیدن به انتشار خالص صفر با سرمایهگذاری در توسعه میادین نفت و گاز امکانپذیر نخواهد بود.
این دیدگاه، همراه با پیشبینیهایی که نشاندهنده اوج تقاضای نفت در دهه فعلی است، با انتقادات شدید اوپک مواجه شده است. اوپک بارها آژانس بینالمللی انرژی را بهدلیل ارائه پیشبینیهای "خطرناک" که به مصرفکنندگان آسیب میزند و "تنها منجر به بیثباتی بیسابقه در بازار انرژی میشود"، محکوم کرده است.
در کنفرانس CERAWeek، فاتح بیرول اظهار کرد: میخواهم این موضوع را روشن کنم... سرمایهگذاری لازم است، بهویژه برای مقابله با کاهش تولید در میادین موجود. سرمایهگذاری در بالادست نفت و گاز ضروری است، تمام.
براساس اعلام آژانس بینالمللی انرژی، از ۴۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری سالانه در بخش نفت و گاز، ۳۶۰ میلیارد دلار صرف جبران کاهش تولید در میادین موجود میشود.
اوایل سال جاری، نیل اتکینسون، رئیس سابق بخش صنعت نفت و بازارهای آژانس بینالمللی انرژی، اعلام کرد که این آژانس بهدلیل تمایل بیش از حد به مقوله "گذار انرژی"، در حال تهیه گزارشهایی است که ممکن است "بهطور خطرناکی نادرست" باشند.
اتکینسون در گزارشی که با همکاری مارک پی. میلز، رئیس اندیشکده مرکز ملی تحلیل انرژی، تهیه کرده بود، از آژانس بینالمللی انرژی خواست تا بر هدف اصلی خود، یعنی نظارت بر تحولات بازار نفت و چشمانداز صنعت، تمرکز کند.
انتهای پیام/