۱۴:۵۵

۱۴۰۳/۱۲/۲۲

رشد اندک نفت به‌دنبال تضعیف دلار / نگرانی‌های اقتصادی آمریکا مانع از رشد بیشتر طلای سیاه شد

قیمت نفت، روز سه‌شنبه، در پی تضعیف دلار، رشد اندکی داشت؛ اما نگرانی‌های فزاینده از کاهش رشد اقتصادی آمریکا و تأثیر تعرفه‌ها بر رشد اقتصاد جهانی، مانع از رشد بیشتر قیمت‌ها شد
کد خبر : ۳۱۵

به گزارش هاب‌صنعت؛ قیمت نفت، روز سه‌شنبه، در پی تضعیف دلار، رشد اندکی داشت؛ اما نگرانی‌های فزاینده از کاهش رشد اقتصادی آمریکا و تأثیر تعرفه‌ها بر رشد اقتصاد جهانی، مانع از رشد بیشتر قیمت‌ها شد. بنابراین، معاملات آتی نفت خام برنت پس از آن‌که در معاملات اولیه به پایین‌ترین سطح خود یعنی ۶۸.۶۳ دلار رسیده بود، با ۲۸ سنت یا ۰.۴ درصد افزایش، ۶۹.۵۶ دلار در هر بشکه بسته شد. معاملات آتی نفت خام WTI نیز پس از کاهش‌های قبلی، ۲۲ سنت یا ۰.۳ درصد افزایش یافت و به ۶۶.۲۵ دلار در هر بشکه رسید.

شاخص دلار(DXY) به پایین‌ترین سطح چهار ماهه خود رسید، که این موضوع نفت را برای خریداران خارجی ارزان‌تر کرد.

اما قیمت سهام آمریکا، که بر بازار نفت نیز تأثیرگذار است، کاهش مجدد داشت. هر ۲ شاخص نفت خام، روز دوشنبه، ۱.۵ درصد کاهش یافتند، درحالی‌که شاخص سهامS&P ۵۰۰ (SPX) بزرگ‌ترین افت روزانه خود را از ۱۸ دسامبر ثبت کرد و شاخص Nasdaq نیز با ۴.۰ درصد افت، بیشترین درصد کاهش روزانه از سپتامبر ۲۰۲۲ را رقم زد.

پس از آن‌که دونالد ترامپ، روز سه‌شنبه اعلام کرد که به وزیر بازرگانی خود دستور داده تا تعرفه ۲۵ درصدی بر تمام واردات فولاد و آلومینیوم از کانادا اعمال کند، روند افزایش قیمت نفت کند شد. این اقدام تعرفه کل این محصولات را به ۵۰ درصد رساند. تحلیلگران معتقدند این نوع اتفاقات بر نوسانات بازار می‌افزاید.

سیاست‌های ترامپ بازار‌های جهانی را تحت تأثیر قرار داده است. او ابتدا تعرفه‌هایی بر واردات نفت از کانادا و مکزیک اعمال کرد، سپس اجرایی شدن آن‌ها را به تعویق انداخت. وی همچنین تعرفه‌هایی بر چین اعمال کرد که منجر به اقدامات تلافی‌جویانه این کشور شد.

آخر هفته، ترامپ اعلام کرد که احتمالاً "دوره گذار" در پیش است و احتمال رکود اقتصادی آمریکا را صفر خواند.

در بخش عرضه، اداره اطلاعات انرژی آمریکا(EIA)، روز سه‌شنبه اعلام کرد که تولید نفت خام آمریکا در سال جاری با ثبت رکوردی جدید، به طور متوسط به روزانه ۱۳.۶۱ میلیون بشکه خواهد رسید.

سرمایه‌گذاران در انتظار انتشار اطلاعات و داده‌های مربوط به وضعیت تورم در آمریکا هستند که قرار است روز چهارشنبه منتشر شده تا بتوانند سرنخ‌هایی درباره مسیر نرخ بهره بدست آورند. آن‌ها همچنین به دقت برنامه‌های اوپک‌پلاس را زیر نظر دارند. این گروه برنامه‌هایی برای افزایش تولید در ماه آوریل اعلام کرده است.

به گفته تحلیلگران، کاهش تعرفه‌های آمریکا می‌تواند نگرانی‌ها درباره تورم و محدودیت و فشار اقتصادی را کاهش دهد، اما افت اخیر قیمت نفت به این معناست که "کار برای اوپک‌پلاس در راستای اجرایی کردن برنامه افزایش تولید دشوار شده است. "

الکساندر نوواک، معاون نخست‌وزیر روسیه، روز جمعه، به خبرنگاران گفت که اوپک‌پلاس برنامه افزایش تولید در آوریل را اجرایی خواهد کرد، اما ممکن است پس از آن اقدامات دیگری از جمله کاهش تولید را مدنظر قرار دهد به این معنا که پاسخ عرضه اوپک‌پلاس انعطاف‌پذیر خواهد بود و به شرایط بازار بستگی دارد.

اگر قیمت نفت برای مدت طولانی زیر ۷۰ دلار در هر بشکه باقی بماند، ممکن است افزایش تولید متوقف شود. اوپک‌پلاس همچنین به دقت سیاست‌های ترامپ درباره ایران و ونزوئلا را نیز زیر نظر خواهد داشت

در آمریکا، منابع بازار گفتند که ذخایر نفت خام در هفته منتهی به ۷ مارس، ۴.۲ میلیون بشکه افزایش یافته است. این گزارش بر اساس آمار انجمن نفت آمریکا(API) در روز سه‌شنبه منتشر شد.

انتهای پیام/


گزارش خطا
ارسال نظر