به گزارش هابصنعت، قیمت نفت در روز چهارشنبه برای چهارمین بار پیاپی، بیش از ۲ درصد کاهش یافت. این کاهش به دنبال برنامه افزایش تولید اوپک پلاس در ماه آوریل و اعمال تعرفههای گمرکی آمریکا بر کانادا، چین و مکزیک، و نهایتا رشد فراتر از حد انتظار ذخایر نفت خام آمریکا صورت گرفت. با این حساب، معاملات آتی برنت با ۱.۷۴ دلار یا ۲.۴۵ درصد کاهش به ۶۹.۳۰ دلار در هر بشکه رسید. همچنین نفت WTI نیز با ۱.۹۵ دلار یا ۲.۸۶ درصد کاهش، ۶۶.۳۱ دلار در هر بشکه بسته شد.
قابل ذکر است، نفت برنت به ۶۸.۳۳ دلار، پایینترین سطح از دسامبر ۲۰۲۱ و WTI به ۶۵.۲۲ دلار، پایینترین سطح از مه ۲۰۲۳ رسیدند.
هوارد لوتنیک، رئیس وزارت بازرگانی آمریکا در مصاحبهای با بلومبرگ، عنوان کرد: «ترامپ تصمیم نهایی را در مورد اعطای هرگونه تسهیلات تعرفهای به صنایع خاص خواهد گرفت» و قیمتها پس از اظهارات وی کمی رشد داشتند.
یک منبع آگاه در این باره گفت: لوتنیک اعلام کرده تعرفه ۲۵ درصدی اعمال شده بر کانادا و مکزیک همچنان بدون تغییر باقی خواهد ماند، در حالی که معافیتهای در نظر گرفته شده که در دست بررسی قرار دارند، حذف تعرفه ۱۰ درصدی بر واردات انرژی کانادا مانند نفت خام و بنزین را که مطابق با قواعد مبدأ تحت توافق آمریکا-مکزیک-کانادا هستند، به همراه خواهند داشت.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد که ذخایر نفت خام این کشور در هفته گذشته و در آستانه تعمیرات فصلی پالایشگاه ها، فراتر از حد انتظار افزایش یافت، در حالی که ذخایر بنزین و فرآوردههای تقطیری به دلیل افزایش صادرات، کاهش یافت.
ذخایر نفت خام در هفته گذشته با ۳.۶ میلیون بشکه افزایش به ۴۳۳.۸ میلیون بشکه رسید که بر اساس نظرسنجی رویترز، بسیار فراتر از رقم مورد انتظار تحلیلگران (۳۴۱ هزار بشکه) بود.
بهای نفت برنت پس از انتشار این دادهها، بیش از ۲ دلار کاهش یافت.
اعمال تعرفههای ایالات متحده بر چین، کانادا و مکزیک باعث واکنش سریع این کشورها و افزایش نگرانیها در مورد کاهش رشد اقتصادی و تأثیر آن بر تقاضای انرژی شده است.
کانادا و چین، روز سه شنبه، بلافاصله به تعرفههای ترامپ پاسخ دادند و کلودیا شاینبام، رئیسجمهور مکزیک، گفت که این کشور در برابر چنین اقدامی عکس العمل نشان خواهد داد، اما جزئیاتی در این باره ارائه نکرد.
تحلیلگران در یادداشتی اظهار کردند که کاهش ۱۰۰ واحدی نرخ رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا، میتواند به طور بالقوه، رشد تقاضای جهانی نفت را به میزان روزانه ۱۸۰ هزار بشکه کاهش دهد.
اوپک و اوپکپلاس، روز دوشنبه بر آن شدند تا برای نخستین بار از سال ۲۰۲۲، تولید خود را افزایش دهند، که این موضوع قیمتهای نفت خام را تحت تاثیر قرار داد.
اوپک پلاس از ماه آوریل، افزایشی جزئی، معادل ۱۳۸ هزار بشکه در روز را اعمال خواهد کرد که این اقدام نخستین گام در مسیر افزایشهای ماهانه برنامهریزی شده برای بازگرداندن حدود روزانه ۶ میلیون بشکه (معادل تقریباً ۶ درصد از تقاضای جهانی) از کاهش تولید است.
تصمیم اوپک پلاس بازرار را نگران کرده است زیرا، افزایش تولید مورد نظر میتواند به تولید مازاد دامن زده و عرضه را تحت تاثیر قرار دهد، اما به اعتقاد تحلیلگران، بیانیه اوپکپلاس بر رویکردی تأکید دارد که تنها در صورتی که بازار بتواند عرضه را پذیرا باشد، بشکههای نفت بیشتری تولید خواهد کرد.
به گفته آن هها، ممکن است اوپکپلاس تنها چند افزایش ماهانه را اعمال کند، نه اینکه برنامه افزایش تولید خود را به طور کامل جایگزین برنامه کاهشی خود کند.
دولت ترامپ همچنین روز سهشنبه اعلام کرد که مجوزی که واشنگتن از سال ۲۰۲۲ به شرکت تولیدکننده نفت آمریکایی شورون برای فعالیت در ونزوئلا و صادرات نفت آن اعطا کرده بود، را لغو میکند و با این اقدام، روزانه ۲۰۰ هزار بشکه از عرضه به مخاطره میافتد.
در همین حال، تقاضای جهانی نفت در ماه گذشته به طور متوسط ۱۰۳.۶ میلیون بشکه در روز بود که نشاندهنده افزایش ۱.۶ میلیون بشکهای نسبت به سال گذشته است، اما کمتر از پیشبینی ۱.۸ میلیون بشکهای تحلیلگران برای ماه جاری بود.
انتهای پیام/