۱۲:۵۷

۱۴۰۳/۱۲/۱۴

کاهش ۲ درصدی قیمت نفت در پی تصمیم اوپک پلاس برای افزایش تولید نفت خام

قیمت نفت به‌دنبال انتشار اخباری مبنی بر تصمیم اوپک پلاس برای افزایش تولید نفت در ماه آوریل و نیز تشدید نگرانی‌ها پیرامون تعرفه‌های آمریکا که می‌تواند اثرات سوء بر رشد اقتصاد جهانی و تقاضای نفت داشته باشد، روز دوشنبه حدود ۲ درصد کاهش یافت.
کد خبر : ۲۰۰

به گزارش هاب‌صنعت؛ قیمت نفت به‌دنبال انتشار اخباری مبنی بر تصمیم اوپک‌پلاس برای افزایش تولید نفت در ماه آوریل و نیز تشدید نگرانی‌ها پیرامون تعرفه‌های آمریکا که می‌تواند اثرات سوء بر رشد اقتصاد جهانی و تقاضای نفت داشته باشد، روز دوشنبه حدود ۲ درصد کاهش یافت و به پایین‌ترین سطح در ۱۲ هفته اخیر رسید.

با این حساب، معاملات آتی برنت ۱.۱۹ دلار یا ۱.۶ درصد کاهش یافت و به ۷۱.۶۲ دلار در هر بشکه رسید؛ در حالی که نفت خام WTI با ۱.۳۹ دلار یا ۲.۰ درصد کاهش، ۶۸.۳۷ دلار در هر بشکه بسته شد. 

قابل ذکر است، این رقم، پایین‌ترین میزان قیمت نهایی برای نفت برنت از ۶ دسامبر و برای WTI از ۹ دسامبر بوده است. 

وضعیت نفت خام به دلیل عواملی همچون تصمیم اوپک پلاس مبنی بر افزایش تولید، داده‌های تولید نفت خام در آمریکا، مذاکرات صلح اوکراین، و تعرفه‌های گمرکی آمریکا، تحت فشاری چندجانبه است و نسبت به جدیدترین اخبار منفی یا داده‌های اقتصادی نیز آسیب‌پذیری دارد.

سه منبع آگاه روز دوشنبه به رویترز اعلام کردند، اوپک و اوپک پلاس، نسبت به تصمیم برای اجرایی کردن برنامه افزایش تولید نفت در ماه آوریل به اجماع رسیده‌اند. 

اوپک‌پلاس برای حمایت از بازار، از سال ۲۰۲۲ تاکنون با کاهش تولید به میزان ۵.۸۵ میلیون بشکه در روز(معادل حدود ۵.۷ درصد از عرضه جهانی) همراه بوده است. 

بریتانیا به تازگی اعلام کرده است که پس از ارائه طرحی از سوی فرانسه برای توقف یک ماهه جنگ و برگزاری مذاکرات صلح میان مسکو و کی‌یف، چندین پیشنهاد برای توافق آتش‌بس ارائه شده، اما دونالد ترامپ، اظهار کرده که صبرش رو به اتمام است.

در همین حال، در راستای بهبود روابط با مسکو و توقف جنگ در اوکراین، آمریکا در حال برنامه‌ریزی برای احتمال کاهش تحریم‌ها علیه روسیه است. 

روسیه سومین تولیدکننده بزرگ نفت پس از آمریکا و عربستان سعودی و یکی از اعضای اوپک‌پلاس است. 

قرار بود ترامپ روز دوشنبه درباره اینکه چه سطحی از تعرفه‌ها را از ابتدای روز سه‌شنبه بر کانادا و مکزیک اعمال کند، تصمیم‌گیری کند و این در حالی‌ست که مذاکرات دقیقه نودی درباره امنیت مرزی و تلاش‌ها برای توقف ورود فنتانیل(یک نوع ماده مخدر) در جریان است. 

ترامپ پیش‌تر اعلام کرده بود قرار است درصد تعرفه بر تمام واردات از کانادا و مکزیک و ۱۰ درصد تعرفه بر محصولات انرژی کانادا اعمال کند. 

رصد بخش حفاری و خدمات میادین نفتی کانادا از کاهش فعالیت را در آستانه اعمال تعرفه‌های تهدیدآمیز حکایت دارد.

همچنین، کلودیا شاین بام (Claudia Sheinbaum)، رئیس‌جمهور مکزیک، از آمادگی کشورش برای اتخاذ هر تصمیمی از سوی واشنگتن خبر داد. 

چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان، نیز در پاسخی تلافی‌جویانه به تعرفه‌های آمریکا، از آماده‌سازی برای انجام اقدامات مقابله‌ای و اعمال تعرفه‌هایی خبر داد که بخش کشاورزی آمریکا را هدف قرار داده است.

حجم تولیدات صنعتی آمریکا در ماه فوریه ثابت بود، اما شاخص قیمت در سطح کارخانه‌ها به بالاترین میزان خود در سه سال گذشته رسیده که نشان می‌دهد تعرفه‌های وارداتی ممکن است به‌زودی وضعیت تولید را تضعیف کند. 

به گفته تحلیلگران، تعرفه‌های برنامه‌ریزی شده ترامپ همچنین نگرانی‌هایی درباره تورم در بانک فدرال رزرو آمریکا ایجاد کرده است. این امر ممکن است باعث شود فدرال رزرو نرخ بهره را برای مدت طولانی‌تری بالا نگه دارد، که در این صورت رشد اقتصادی و تقاضای انرژی کاهش خواهد داشت. 

نگرانی‌ها درباره تأثیر کاهش احتمالی رشد اقتصادی بر تقاضای نفت، قیمت‌های WTI را تحت فشار قرار داد، که در ۶ هفته گذشته حدود ۱۰ درصد کاهش را تجربه کرده است. 

این موضوع باعث شد که سرمایه گذاران، هفته گذشته، موقعیت‌های خرید خود در قرارداد‌های آتی و اختیار معامله نفت WTI در بورس نیویورک و ICE را به پایین‌ترین سطح از دسامبر ۲۰۲۳ کاهش دهند. 

در سایر بازار‌های انرژی آمریکا، شروع قرارداد آوریل، قیمت‌های آتی گازوئیل را به پایین‌ترین سطح در ۹ هفته گذشته _ در آستانه پایان فصل گرمایش زمستانی _ نزول داد. همچنین، بهای آتی بنزین نیز در آستانه فصل رانندگی تابستانی، به بالاترین سطح در ۶ ماه گذشته رسید.

انتهای پیام/


گزارش خطا
برچسب ها:
ارسال نظر