به گزارش هابصنعت به نقل از خبرگزاری رویترز، به نقل از برخی منابع، اوپکپلاس سیاست عرضه خود را معمولاً یک ماه زودتر تایید و اعلام میکند تا فرصت کافی برای فروش نفت خام به خریداران داشته باشد. بنابراین، این گروه از ۵ام تا ۷ام مارس فرصت دارد تا حجم تولید آوریل خود را نهایی کند، اما تاکنون هیچ اجماعی در اینباره حاصل نشده است.
امارات متحده عربی که تمایل به استفاده از ظرفیت تولید روبهرشد خود دارد، همچون روسیه، مشتاق به امر افزایش تولید است. سایر اعضا از جمله عربستان سعودی، اما موافق تأخیر در افزایش تولید هستند.
دونالد ترامپ بهمنظور کاهش قیمت نفت، فشار بر اوپک را مجددا از سر گرفته است؛ قیمتهایی که پس از اعمال تحریمهای نفتی روسیه از سوی جو بایدن، رئیسجمهور پیشین ایالات متحده، در ژانویه به بیش از ۸۲ دلار در هر بشکه و به بالاترین سطح چند ماهه اخیررسید.
از آن زمان، بهای نفت به ۷۳ دلار نزول یافته است، تنها به این امید که ترامپ به توافق صلح بین روسیه و اوکراین کمک کند و جریان صادرات نفت روسیه را به بازارها بازگرداند. با این حال، برنامههای وی برای کاهش صادرات نفت ایران به پایینترین حد و لغو مجوز شرکت شورون برای فعالیت در ونزوئلا در این هفته، مانع از کاهش بیشتر قیمتها شدهاست.
این هشت منبع آگاه با بیان اینکه ترکیب این عوامل صعودی و نزولی، تصمیمگیری برای آوریل را بسیار پیچیده کردهاست، گفتند برنامههای ترامپ برای تعرفههای جهانی میتواند تقاضای نفت را کاهش دهد و چشمانداز را حتی پیچیدهتر کند.
گفتنی است، این هشت منبع به دلیل حساسیت موضوع، از ذکر نام خودداری کردند.
اوپک و هچنین دفتر ارتباطات دولت عربستان سعودی به درخواستها برای اظهار نظر پاسخ ندادند. دفتر الکساندر نوواک، معاون نخستوزیر روسیه و نیز وزارت انرژی امارات متحده عربی نیز به همین منوال در این مورد اظهار نظری نکردند.
بر پایه این خبر، اوپکپلاس که شامل اعضای اوپک بهعلاوه روسیه و دیگر متحدان است، در راستای حصول توافقی برای حمایت از بازار، در اقدامی از سال ۲۰۲۲، تولید خود را به میزان ۵٫۸۵ میلیون بشکه در روز(معادل حدود ۵٫۷٪ از عرضه جهانی) کاهش داده است.
در ماه دسامبر، اوپکپلاس، آخرین قسمت از برنامه کاهش تولید خود را تا سه ماهه اول سال ۲۰۲۵ تمدید کرد و برنامه افزایش تولید را به آوریل موکول کرد.
بر اساس محاسبات رویترز، طبق این برنامه، کاهش تدریجی روزانه ۲٫۲ میلیون بشکه و آغاز افزایش ماهانه تولید برای امارات متحده عربی در آوریل به میزان روزانه ۱۳۸ هزار بشکه برنامهریزی شده است.
برخی از تحلیلگران اعلام کردهاند که انتظار میرود اوپکپلاس، برنامه کاهش تولید را دوباره تمدید کند. این گروه ممکن است بهدلیل عدم اطمینان ناشی از تحریمها و تعرفهها، افزایش تولید را تا نیمه دوم سال ۲۰۲۵ به تعویق بیندازد.
انتهای پیام/