۱۱:۱۵

۱۴۰۳/۱۲/۱۲

افت بهای نفت خام در پی مجادله ترامپ و زلنسکی، اجرای تعرفه‌ها و از سرگیری صادرات نفت کردستان عراق

قیمت نفت روز جمعه در حالی کاهش یافت که بازار، پس از مجادله تاریخی میان رئیس‌جمهور آمریکا و همتای اوکراینی وی در دفتر بیضی‌شکل کاخ سفید، در انتظار اثرات تعرفه‌های جدید واشنگتن و تصمیم عراق برای از سرگیری صادرات نفت از منطقه کردستان آماده است.
کد خبر : ۱۶۱

به گزارش هاب‌صنعت؛ قیمت نفت روز جمعه در حالی کاهش یافت که بازار پس از مجادله تاریخی! میان رئیس‌جمهور آمریکا و همتای اوکراینی او در دفتر بیضی شکل کاخ سفید، در انتظار اثرات تعرفه‌های جدید واشنگتن و تصمیم عراق برای از سرگیری صادرات نفت از منطقه کردستان آماده است؛ بنابراین، معاملات آتی نفت خام برنت پس از انقضا در روز جمعه، ۷۳٫۱۸ دلار در هر بشکه تثبیت شد که حاکی از کاهشی ۸۶ سنتی یا ۱٫۱۶ درصدی بود.

همچنین، معاملات آتی نفت خام WTI نیز با قیمت ۶۹٫۷۶ دلار در هر بشکه به کار خود پایان داد که کاهشی معادل ۵۹ سنت یا ۰٫۸۴ درصد را تجربه کرد.

قابل ذکر است هر ۲ شاخص در مسیر ثبت نخستین افت ماهانه خود در سه ماه اخیر قرار دارند.

پیش از مجادله لفظی دونالد ترامپ و ولادیمیر زلنسکی در دفتر بیضی‌شکل کاخ سفید درباره امکان توافق آتش بس در جنگ روسیه و اوکراین، قیمت نفت WTI مسیری رو به رشد را طی می‌کرد.

به اعتقاد تحلیلگران، این موضوع به معنای وضعیت مطلوب برای روسیه و امکان عرضه بیشتر نفت به بازار است.

در طول این مجادله، ترامپ تهدید کرد که جریان حمایتی خود از اوکراین را متوقف خواهد کرد و زلنسکی نیز کاخ سفید را بدون امضای توافقنامه‌ای برای توسعه مشترک منابع معدنی اوکراین توسط ۲ کشور ترک کرد.

به گفته اقتصاددانان، بازیگران بازار در تلاش هستند تا تاثیرات تمام دستورات اجرایی و سیاست‌های مرتبط با انرژی که از سوی دولت ترامپ در این ماه اعلام شده‌اند را مورد ارزیابی قرار دهند.

ترامپ روز پنج‌شنبه اعلام کرد که تعرفه‌های پیشنهادی ۲۵ درصدی وی بر کالا‌های مکزیکی و کانادایی به‌همراه تعرفه اضافی ۱۰ درصدی بر واردات چین، از چهارم مارس اجرایی خواهد شد.

معامله‌گران در حال کاهش ریسک موجود در جریان نوسانات روبه‌رشدی هستند که به‌دنبال افزایش تعرفه‌های ترامپ، به ویژه علیه چین، ایجاد شده است، که نگرانی‌های قابل توجهی درباره تقاضای جهانی به همراه داشته است. می‌توان گفت، جنگ تعرفه‌ها می‌تواند روند رشد جهانی را کند کرده و با برانگیختن تورم، تقاضای نفت خام را سرکوب کند.

بر اساس بیانیه وزارت نفت عراق، بغداد قصد دارد از سرگیری صادرات نفت از منطقه نیمه خودمختار کردستان از طریق خط لوله عراق-ترکیه را اعلام کند.

بر این اساس، این کشور از طریق سومو (SOMO)، بازاریاب دولتی نفت عراق، روزانه ۱۸۵ هزار بشکه نفت صادر خواهد کرد و این مقدار به تدریج افزایش خواهد یافت.

با این وجود، پیش‌بینی شده است، هشت شرکت بین‌المللی نفت فعال در منطقه کردستان اعلام کردند که روز جمعه صادرات خود را از سر نخواهند گرفت، زیرا هیچ شفافیتی در مورد توافق‌های تجاری و تضمین پرداخت برای صادرات گذشته و آینده وجود ندارد.

به گفته تحلیلگران، از سرگیری صادرات این سؤال را مطرح می‌کند که عراق چگونه به تعهدات خود در قالب اوپک پلاس پایبند خواهد بود؛ درحالی‌که پیش از این به‌طور منظم بیش از سهمیه خود تولید کرده است. اگر اوپک پلاس بازگشت داوطلبانه به برنامه کاهش تولید روزانه ۱۲۰ هزار بشکه از ماه آوریل را به تأخیر بیندازد، آنگاه افزایش تولید عراق از این محدودیت فراتر خواهد رفت.

هشت منبع آگاه از برنامه‌های اوپک پلاس عنوان کردند که این گروه در حال بحث و تبادل نظر درباره افزایش تولید نفت در ماه آوریل مطابق برنامه یا ثابت نگه داشتن آن است، زیرا اعضا در تلاش برای دستیابی به درکی شفاف‌تر از تصویر جهانی عرضه هستند.

باید گفت، تأخیر در تصمیم‌گیری می‌تواند قیمت‌ها را از محدوده فعلی خارج کند.

در حال حاضر، قیمت نفت در یک محدوده معاملاتی در نوسان است، اما تأخیر در تصمیم‌گیری می‌تواند به افزایش قیمت‌ها منجر شود. به هر حال، معمولاً فصلی بودن نفت، بنزین و گازوئیل با گذشت زمان و نزدیک شدن به "عید پاک" (Esater)، روند صعودی به خود می‌گیرد.

انتهای پیام/


گزارش خطا
برچسب ها:
ارسال نظر