۱۲:۳۳

۱۴۰۴/۰۳/۲۲

شورای حکام آژانس علیه ایران قطعنامه تصویب کرد/ دستور رئیس سازمان انرژی اتمی برای ساخت مرکز هسته‌ای جدید

نماینده روسیه در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس با ۱۹ رأی موافق به تصویب رسید.
کد خبر : ۱۳۷۶

به گزارش هاب‌صنعت؛ نماینده روسیه در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی میخائیل اولیانوف امروز از تصویب قطعنامه ضد ایرانی که سه کشور اروپایی عضو برجام پیش‌نویس آن را ارائه کردند و آمریکا هم با آن‌ها همراهی کرد، خبر داد و اعلام کرد که «این قطعنامه بدون برخورداری از حمایت گسترده و قاطع، با ۱۹ رأی موافق به تصویب رسید».

به گفته وی، سه کشور، بورکینافاسو، چین و روسیه با آن مخالفت کردند و ۱۱ کشور هم رأی ممتنع دادند.

رویترز گزارش داد «شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی متشکل از ۳۵ کشور، امروز در نشستی پشت در‌های بسته، برای نخستین‌بار در حدود ۲۰ سال گذشته، با صدور قطعنامه‌ای رسماً اعلام کرد که ایران تعهدات خود در زمینه عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای را نقض کرده است».

در متن این قطعنامه که رویترز می‌گوید رویت کرده، آمده است که «شورای حکام اعلام می‌کند که کوتاهی‌های متعدد ایران از سال ۲۰۱۹ تاکنون در انجام تعهدات خود مبنی بر همکاری کامل و به‌موقع با آژانس درباره مواد و فعالیت‌های هسته‌ای اعلام‌نشده در چند مکان در داخل ایران، نقض تعهدات این کشور ذیل توافق‌نامه پادمان با آژانس محسوب می‌شود».

طبق گزارش‌ها، آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، اسپانیا، آرژانتین، استرالیا، بلژیک، اکوادور، اوکراین، کانادا، گرجستان، ژاپن، کره جنوبی، مراکش، ایتالیا، لوگزامبورگ، هلند و کلمبیا به این قطعنامه رای موافق دادند. 

روسیه، چین و بورکینافاسو با آن مخالفت کردند و آفریقای جنوبی، هند، پاکستان، مصر، اندونزی، برزیل، غنا، تایلند، الجزایر، ارمنستان و بنگلادش رای‌شان ممتنع بود. پاراگوئه و ونزوئلا هم از حق رأی برخوردار نبودند.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در واکنشی فوری به صدور قطعنامه در شورای حکام، دستور راه‌اندازی یک مرکز جدید غنی‌سازی در مکانی امن و جایگزینی ماشین‌های نسل اول در مرکز غنی‌سازی فردو با ماشین‌های پیشرفته نسل ششم را صادر کرد.

بیانیه مشترک وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی در واکنش به قطعنامه شورای حکام

وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی در واکنش به قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در بیانیه‌ای این اقدام را محکوم کردند، در این بیانیه آمده است: وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سازمان انرژی اتمی، اقدام آمریکا و سه کشور اروپایی در تصویب قطعنامه در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را محکوم کرده و این اقدام را استفاده ابزاری مجدد از این شورا که مبتنی بر اغراض سیاسی و بدون مبانی فنی و حقوقی است، می‌داند. جمهوری اسلامی ایران همواره به تعهدات پادمانی خود پایبند بوده است و تاکنون هیچ یک از گزارشات آژانس اشاره‌ای به عدم پایبندی ایران به تعهدات خود یا انحراف در مواد و فعالیت‌های هسته‌ای ایران نداشته است. 

هر چند ما گزارش آژانس را یک گزارش کاملاً سیاسی و جانبدارانه می‌دانیم، اما این چهار کشور حتی پا را فراتر نهاده و قطعنامه‌ای را تنظیم کردند که مفاد اصلی آن با همان گزارش سیاسی مدیر کل نیز در تناقض است. از آنجا که این کشورها به دنبال اهداف سیاسی خود هستند و در فعالیت‌های جاری هسته‌ای ایران نیز نکته ابهامی را پیدا نکردند، به سراغ ادعاهای مربوط به بیش از ۲۵ سال گذشته رفته و تلاش کردند برخی از آن‌ها را مجدداً برجسته کنند، این در حالی است که تمام ادعاهای مربوط به گذشته برابر قطعنامه نوامبر ۲۰۱۵ آژانس مختومه شده‌اند. این اقدامات چهار کشور در حالی صورت می‌پذیرد که در برابر خارج ماندن رژیم صهیونیستی از معاهده عدم اشاعه و توسعه یک برنامه سلاح‌های کشتار جمعی شامل سلاح هسته‌ای سکوت اختیار کرده و درخصوص تهدیدات این رژیم برای حمله به تاسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای کشورهای عضو معاهده اقدامی را نیز انجام نداده‌اند. از سوی دیگر، آمریکا، انگلیس و فرانسه تعهدات خود تحت ماده ۶ معاهده عدم اشاعه مبنی بر خلع سلاح هسته‌ای را انجام نداده و آلمان نیز میزبان این سلاح‌های مرگبار و غیر انسانی است.  

این اقدام ۴ کشور کاملا اعتبار و حیثیت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را زیر سوال برده و سیاسی بودن ماهیت این نهاد بین‌المللی را بیش از پیش آشکار کرده است. این شیوه برخورد سیاسی با کشوری که همواره به تعهداتش پایبند بوده و همکاری‌های گسترده‌ای با آژانس داشته است، ما را به این نتیجه می‌رساند که سیاست تعامل و همکاری نتیجه‌ای عکس دارد. در همین رابطه، ما ضمن تشکر از کشورهای عضو شورای حکام که به این قطعنامه رای منفی یا ممتنع داده‌اند، اقدام سیاسی کشورهایی که به آن رای مثبت دادند را محکوم و تقبیح می‌کنیم. همان‌گونه که پیش از این نیز اعلام کرده بودیم، جمهوری اسلامی ایران چاره‌ای جز پاسخ به این قطعنامه سیاسی ندارد.

در همین رابطه، دستورات لازم از سوی رئیس سازمان انرژی برای راه اندازی یک مرکز جدید غنی‌سازی در مکانی امن، جایگزینی ماشین‌های نسل اول در مرکز غنی سازی شهید دکتر علیمحمدی(فردو) با ماشین های پیشرفته نسل ششم صادر شده است. اقدامات دیگری نیز در حال برنامه‌ریزی است که متعاقباً اعلام خواهد شد.

انتهای پیام/


گزارش خطا
برچسب ها:
ارسال نظر