۱۱:۴۹

۱۴۰۴/۰۳/۱۲

افزایش ۱۴۰ میلیون مترمکعبی تولید گاز کشور با طرح‌های مناطق مرکزی

مدیر سرمایه گذاری و توسعه شرکت نفت مناطق مرکزی با اشاره به معرفی ۲۵ بسته کاری از سوی این شرکت برای سرمایه‌گذاران، ارزش این طرح‌ها را بیش از ۱۳.۵ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: چنانچه تمام پروژه‌های توسعه‌ای این شرکت در بخش گاز به ثمر بنشیند، حدود ۱۰۰ تا ۱۴۰ میلیون مترمکعب به تولید گاز ایران اضافه خواهد شد.
کد خبر : ۱۲۹۳

به گزارش هاب‌صنعت به نقل از شانا ماهنامه ایران پترولیوم؛ شیرین مهاجر، مدیر سرمایه‌گذاری و توسعه شرکت نفت مناطق مرکزی درباره رویکرد اصلی شرکت نفت مناطق مرکزی در سال ۱۴۰۴ گفت: شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، با توجه به گستردگی مناطق عملیاتی و داشتن سه شرکت بهره‌بردار در منطقه غرب، شرق و زاگرس، مسئولیت اصلی و عمده تأمین گاز کشور را در محدوده مناطق عملیاتی عهده‌دار است. بی‌شک توسعه و تولیدی کردن میدان‌های گازی، تأمین خوراک پایدار پالایشگاه‌های گازی و رفع ناترازی گازی در اولویت ما در کنار توسعه میدان‌های نفتی برای تحقق افزایش تولید برنامه هفتم توسعه قرار دارد.

وی افزود: با توجه به اینکه شعار سال ۱۴۰۴ سرمایه‌گذاری در تولید است، شرکت نفت مناطق مرکزی ایران هم به‌عنوان یکی از شرکت‌های تولیدی و توسعه‌ای زیرمجموعه شرکت ملی نفت ایران، تمام تلاش خود را برای افزایش تولید در ۲ مقوله نفت و گاز به کار گرفته است. پروژه‌های این شرکت، در سه بخش توسعه میدان‌های گازی، توسعه میدان‌های نفتی و احداث ایستگاه تقویت فشار و پروژه‌های پایین‌دستی شامل توسعه پالایشگاه گازی، احداث واحد شیرین‌سازی، مخازن ذخیره‌سازی نفت خام و... قرار دارد که همه در راستای افزایش تولید نفت و گاز کشور و نگهداشت توان تولید میدان‌های حوزه فعالیت این شرکت است.

مهاجر با بیان اینکه در بخش میدان‌های گازی، توسعه به‌طور عمده شامل میدان‌هایی می‌شود که تاکنون در مدار تولید قرار نداشتند که در اصطلاح فنی در مقوله میدان‌های توسعه‌نیافته (Green Field) قرار دارند افزود: بدیهی است که تحقق توسعه این میدان‌ها به رفع ناترازی گاز کشور و تأمین خوراک پایدار پالایشگاه‌های گازی کمک خواهد کرد. شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، تأمین‌کننده خوراک ۵ پالایشگاه گازی کشور است و انتظار می‌رود در صورت به ثمر رسیدن تمامی این پروژه‌ها، حدود ۱۰۰ تا ۱۴۰ میلیون مترمکعب گاز وارد مدار تولید شود.

مدیر سرمایه گذاری و توسعه شرکت نفت مناطق مرکزی افزود: درباره میدان‌های نفتی هم باید گفت که برخی از میدان‌ها، میدان‌هایی هستند که سال‌ها تولید داشته‌اند و برای نگهداشت توان تولید و افزایش بازیافت از آنها طرح‌های توسعه‌ای در نظر گرفته شده است. بعضی دیگر هم میدان‌هایی هستند که تاکنون تولید نداشتند؛ در واقع جزو میدان‌های گازی اکتشاف‌شده قرار دارند که توسعه آنها در قالب قرارداد‌های سرمایه‌گذاری به‌منظور ارزیابی میدان، توسعه آن و دو فاز تولید زودهنگام اجرا خواهد شد. 

وی درباره ارزش پروژه‌های این شرکت برای سرمایه‌گذاری گفت: به‌طورکلی ظرفیت جذب سرمایه‌گذاری در پروژه‌های شرکت نفت مناطق مرکزی ایران که در قالب ۲۵ بسته معرفی شده، ۱۳.۵ میلیارد دلار است. اکنون تعدادی از این بسته‌های سرمایه‌گذاری، مجوز‌های لازم مانند مجوز شورای اقتصاد را برای حدود ۷ میلیارد دلار از سازمان برنامه و بودجه کشور اخذ کرده‌اند و دریافت مجوز برای سایر بسته‌های سرمایه‌گذاری هم در دستور کار قرار دارد.

مهاجار با بیان اینکه در واقع سرمایه‌گذار می‌تواند برای هرکدام از این ۲۵ بسته اقدام کند، اما واگذاری پروژه‌هایی که مجوز سرمایه‌گذاری دریافت کردند، سریع‌تر خواهد بود ادامه داد: شرکت‌هایی که قصد سرمایه‌گذاری در پروژه‌های نفت مناطق مرکزی را دارند باید دارای توان مالی، فنی و اجرایی لازم متناسب با نوع پروژه باشند.

مدیر سرمایه گذاری و توسعه شرکت نفت مناطق مرکزی با بیان اینکه ماهیت پروژه‌های نفتی و گازی، عمدتاً به لحاظ اطمینان خاطر از بازگشت سرمایه در کوتاه‌مدت و داشتن نرخ بازده داخلی بالای ۲۰ درصد نسبت به سایر مقوله‌های سرمایه‌گذاری، جذابیت بالایی دارند افزود: به همین دلیل است که پروژه‌های شرکت ملی نفت ایران با توجه به پایین بودن هزینه تمام‌شده اجرا، از بازگشت سرمایه بالایی برخوردار است. 

انتهای پیام/


گزارش خطا
ارسال نظر