به گزارش هابصنعت به نقل از ماهنامه ایران پترولیوم؛ براساس آخرین آمار اعلامشده در سال ۱۴۰۳، ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی، در آستانه رسیدن به ۱۰۰ میلیون تن قرار دارد که پیشبینی میشود همسو با اهداف برنامه هفتم توسعه و تمهیدات شرکت ملی صنایع پتروشیمی، این رقم افزایش یابد. آنطور که در برنامه هفتم توسعه دیده شده، ظرفیت تولید سالانه پتروشیمیها باید به ۱۳۱ میلیون تن برسد.
این برنامه با تأکید بر کاهش خامفروشی، توسعه صنایع پاییندستی، جذب سرمایهگذاری و افزایش بهرهوری هدفگذاری شده تا این صنعت، به رشد سالانه ۸ درصدی دست یابد، بنابراین صنعت پتروشیمی برای دستیابی به این اهداف توسعهای، نیازمند جذب سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی است که تاکنون بخش قابلتوجهی از این نیاز محقق شده است.
حمیدرضا عجمی، مدیر سرمایهگذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی موفق شده است با سرمایهگذاری ۸۷ میلیارد دلاری در این صنعت ظرفیت حدود ۹۷ میلیون تنی ایجاد کند که بهزودی این ظرفیت به ۱۰۰ میلیون تن خواهد رسید. در گزارشی که در ماهنامه ایران پترولیوم منتشر شده مدیریت سرمایهگذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی به معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی ایران پرداخته است.
به گفته مدیر سرمایهگذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی علاوه بر سرمایهگذاریهای انجامشده در صنعت پتروشیمی، هماکنون ۱۴۲ طرح با مقدار سرمایهگذاری بیش از ۱۰۲ میلیارد دلار و ظرفیت تولید بیش از ۱۳۲ میلیون تن در سال، در دست اجرا است.
عجمی، با اشاره به مقدار سرمایهگذاری مورد نیاز برای برنامههای شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای افزایش تولید در سال ۱۴۰۴ اظهار کرد: طرحهای برنامه هشتم توسعه صنعت پتروشیمی نیز، نیازمند حدود ۱۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری هستند، بنابراین مجموع برنامههای هفتم و هشتم توسعه صنعت پتروشیمی، ۲۲ میلیارد دلار تأمین مالی از طریق منابع داخلی و خارجی نیاز دارد.
وی درباره نحوه آشنایی سرمایهگذاران با فرصتهای موجود، توضیح میدهد: تلاش بر این است که در سال ۱۴۰۴، در رویدادهای مختص صنعت پتروشیمی ازجمله نمایشگاهها و همایشها مانند نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی و همایش IPF، نسبت به معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی بهطور تخصصی پرداخته شود، همچنین برنامهریزیهای مقتضی برای برگزاری دومین همایش سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی در دست انجام است که یکی از بخشهای اصلی آن معرفی فرصتهای اقتصادی سرمایهگذاری در راستای جذب متقاضیان سرمایهگذاری خواهد بود. بررسیهایی هم بهمنظور جذب سرمایههای داخلی و خارجی ازجمله تأسیس نهادهای مالی با هدف تأمین سرمایه در مدیریت سرمایهگذاری انجام شده که در صورت رفع ابهامها، امکان اجرای آنها وجود خواهد داشت.
مدیر سرمایهگذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: با وضع تحریمها علیه ایران، وضعیت همکاری با شرکتها و مؤسسات مالی خارجی با مشکلاتی مواجه شده، اما در عین حال، همکاریهای مناسبی هم با کشورهای چین، روسیه، کشورهای حوزه CIS، شبهقاره هند، امریکای لاتین و کشورهای قاره افریقا انجام شده و در حال تداوم است.
انتهای پیام/