۱۳:۱۸

۱۴۰۴/۰۲/۲۲

قیمت جهانی نفت بیش از ۳ درصد افزایش یافت

قیمت نفت به‌دلیل کاهش تعرفه‌های آمریکا و چین و در پی آن خوش‌بینی‌ها در بازار‌های جهانی، بیش از ۳ درصد افزایش یافت.
کد خبر : ۱۰۸۱

به گزارش هاب‌صنعت به نقل از خبرگزاری رویترز؛ پس از اعلام تصمیم آمریکا و چین اعلام برای کاهش تعرفه‌ها و به‌دنبال آن افزایش خوش‌بینی در بازار‌ها و تقویت امیدواری به حل‌وفصل اختلاف‌های تجاری بین ۲ مصرف‌کننده بزرگ نفت خام جهان، قیمت نفت در معامله‌های روز دوشنبه(۲۲ اردیبهشت) بازار‌های آسیایی بیش از ۲ دلار افزایش یافت.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال در معامله‌های روز دوشنبه تا ساعت ۷ و ۱۴ دقیقه به وقت گرینویچ با ۲ دلار و ۱۱ سنت افزایش(۳.۳ درصد) به ۶۴ دلار و ۱۴ سنت به ازای هر بشکه رسید.

در همین حال، نفت خام شاخص دابلیوتی‌آی آمریکا هم با ۲ دلار و ۱۲ سنت یا ۳.۴۷ درصد افزایش، ۶۳ دلار و ۱۴ سنت به ازای هر بشکه دادوستد شد.

در بیانیه‌ای مشترک که پس از مذاکرات تجاری آخر هفته در ژنو منتشر شد، مقام‌های ۲ کشور اعلام کردند که ۲۴ درصد از تعرفه‌های اضافی بر کالا‌های طرف مقابل را برای یک دوره ۹۰ روزه تعلیق خواهند کرد.

این توافق، واکنش مثبت بازار‌های جهانی را به همراه داشت و سرمایه‌گذاران را نسبت به آینده تجارت میان ۲ قدرت اقتصادی امیدوار کرد.

در معاملات روز جمعه، هر ۲ شاخص نفتی بیش از یک دلار افزایش یافتند و هفته گذشته رشد بیش از ۴ درصدی را ثبت کردند.

این نخستین افزایش هفتگی قیمت نفت از اواسط ماه آوریل بود و پس از توافق تجاری آمریکا و انگلیس، خوش‌بینی سرمایه‌گذاران را درباره کاهش اختلال‌های اقتصادی ناشی از تعرفه‌های آمریکا افزایش داد.

به گفته تحلیل‌گران بازار، مذاکرات مثبت میان ۲ اقتصاد بزرگ جهان می‌تواند عاملی برای تقویت تقاضای نفت خام باشد، زیرا محدودیت‌های تجاری که پیش‌تر بر مبادلات نفتی تأثیر گذاشته بودند، ممکن است کاهش یابند.

توشیتاکا تازاوا، تحلیل‌گر شرکت فوجیتومی سکیوریتیز(Fujitomi Securities) اعلام کرد که برنامه سازمان کشور‌های صادرکننده نفت(اوپک) برای افزایش تولید، روند رشد بیشتر قیمت‌ها را محدود کرده است.

این اشاره به تصمیم هشت عضو ائتلاف اوپک و متحدانش(اوپک‌پلاس)، برای تسریع در برنامه تعدیل کاهش عرضه داوطلبانه اضافه در ماه‌های مه و ژوئن است، اقدامی که به ورود نفت خام بیشتری به بازار منجر خواهد شد.

با این حال نتایج نظرسنجی رویترز نشان داده است که تولید نفت اوپک در ماه آوریل کاهش یافته است.

افزون بر این مذاکرات بین ایران و آمریکا برای حل اختلاف‌های پیرامون برنامه هسته‌ای تهران روز یکشنبه(۲۱ اردیبهشت) در عمان پایان یافت، و ۲ طرف درباره برگزاری دور تازه‌ای از مذاکرات توافق کردند. این در حالی است که تهران به‌طور علنی بر ادامه غنی‌سازی اورانیوم تأکید کرده است.

کارشناسان معتقدند حصول توافق هسته‌ای بین تهران و واشنگتن می‌تواند نگرانی‌ها درباره کاهش عرضه جهانی نفت را کاهش دهد و ممکن است باعث فشار نزولی بر قیمت نفت شود.

طبق گزارش هفته گذشته شرکت خدمات انرژی بیکر هیوز، شرکت‌های انرژی آمریکا تعداد دکل‌های نفت و گاز فعال خود را به پایین‌ترین سطح از ژانویه کاهش داده‌اند که این موضوع می‌تواند بر عرضه جهانی نفت خام تأثیرگذار باشد.

با توجه به مجموعه این عوامل، بازار‌های نفت جهانی همچنان تحت تأثیر تحولات ژئوپلیتیک و اقتصادی قرار دارند و سرمایه‌گذاران با دقت روند‌های آینده را دنبال می‌کنند.

انتهای پیام/


گزارش خطا
ارسال نظر