۱۹:۳۴

۱۴۰۴/۰۱/۰۴

تلاش شبانه‌روزی کارکنان پارس جنوبی برای تامین گاز کشور در موسم ناترازی

رئیس عملیات تولید سکوی دریایی فاز یک پارس جنوبی تلاش شبانه‌روزی کارکنان این فاز را قابل تقدیر دانست و گفت: بعد مسافت، دوری از خانواده و دسترسی نداشتن به شهر و محل سکونت، سختی کار را چند برابر می‌کند.
کد خبر : ۴۸۰

به گزارش هاب‌صنعت به نقل از هفته‌نامه مشعل؛ تولید گاز در وسط آب و روی سکوی دریایی که همواره با تلاطم روبه‌رو است، تصویری غیرقابل وصف است، از این منظر که گاز با حجم بزرگی از یک فعالیت تولیدی در میانه دریا، جایی که سازه‌های فولادی یک سکوی عظیم‌الجثه با امواج دریا گره می‌خورد، از اعماق آب به خشکی می‌رسد و طی فرآیندی پالایشی، با پیمودن چند صد کیلومتر راه جاده‌ای و کوهستانی، گرمابخش خانه‌ها می‌شود.

فرصتی برای بازدید از سکوی فاز یک پارس جنوبی در دو هفته مانده به شروع سال جدید(۱۴۰۴) فراهم شد تا از نزدیک، با تلاش کارکنان در زمستان سردی که با ناترازی گاز پیوند خورده بود، آشنا شویم. در این بازدید بهمن طاهرپور، رئیس عملیات تولید سکوی دریایی فاز یک پارس جنوبی به تشریح اقدام‌های انجام‌شده در زمستان و تلاش شبانه‌روزی همکاران این سکو پرداخت.

لغو مرخصی‌ها با توجه به حساسیت بالای کار

بهمن طاهرپور، رئیس عملیات تولید سکوی دریایی فاز یک پارس جنوبی با اشاره به حساسیت کار در شرکت نفت و گاز پارس، به‌ویژه در سکو‌های پارس جنوبی برای تأمین گاز کشور یادآور شد: حساسیت کار برای کارکنان به زمان خاصی محدود نمی‌شود و از ابتدا تا پایان سال، زندگی و کار به شکل اقماری در وسط دریا برای تولید حداکثری به صورت شبانه‌روزی تداوم دارد، هرچند از ماه مهر تا پایان فروردین که ما آن را فصل سرد سال تلقی می‌کنیم، حساسیت در بخش تولید به میزانی است که حضور حداکثری تمام نفرات اهمیت دارد، از این رو مرخصی کارکنان سکو مگر در موارد خاص لغو می‌شود.

وی با ارائه جزئیاتی از سکوی فاز یک پارس جنوبی که شامل سه سکوی اقامتی سرچاهی SPD ۱ و همچنین فرآورشی است، تولید آن را در محدوده مصوب تعیین شده، یعنی روزانه ۲۸.۳ میلیون مترمکعبی گاز ذکر کرد و توضیح داد: سکوی فاز یک(SPQ ۱) یک سکوی مادر در پارس جنوبی به شمار می‌رود که همه نیاز‌های تعمیراتی، بهره‌برداری و پشتیبانی فاز‌های یک تا ۱۰ پارس جنوبی را تأمین می‌کند. در فاز یک، گاز تولیدی در ۲ سکوی سر چاهی(well head platform) با نام‌های اختصاری SPD-۱ و SPD-۲ هر کدام دارای ۶ حلقه چاه به سکوی بهره‌برداری(SPP-۱) هدایت شده و پس از جداسازی آب همراه گاز با عملیات فرآیندی(TEG)، گاز و میعانات گازی به‌صورت دو فازی به‌وسیله خط لوله ۳۲ اینچی به پالایشگاه فاز یک در خشکی منتقل می‌شود. در مجموعه سکو‌های فاز یک، سکوی سکونتی(SPQ-۱) با ظرفیت ۹۰ نفر برای نیرو‌های بهره‌برداری و نیرو‌های پشتیبانی در فاز‌های بعدی پیش‌بینی شده است. سکوی فاز یک پارس جنوبی در نیمه دوم سال ۱۳۸۲ به بهره‌برداری رسیده است.

رئیس عملیات تولید سکوی دریایی فاز یک پارس جنوبی با اشاره به تفاوت عمده سه سکوی فاز یک پارس جنوبی توضیح داد: در برخی سکو‌های پارس جنوبی، فقط در شرایط کار تعمیراتی، نیرو اعزام و مستقر می‌شود. بخش دیگری از سکو‌ها با آنکه طراحی بدون نفر دارند، به دلیل شرایط کاری، حساسیت و ضرورت تولید پایدار و حداکثری، تعدادی نیرو، آن‌هم در حدود ۱۲ تا ۱۵ نفر مستقر کرده‌ایم.

طاهرپور با اشاره به پراکندگی سکو‌های پارس جنوبی که از بندر عسلویه با فاصله ۸۵ تا ۱۴۰ کیلومتری واقع شده‌اند، گفت: با هدف پشتیبانی بهتر، سکو‌های پارس جنوبی از سال ۱۴۰۲ به ۲ ناحیه(یک و ۲) تقسیم شده‌اند که سکوی فاز یک، وظیفه پشتیبانی سکو‌های ناحیه یک را به عهده دارد.

وی از تلاش شبانه‌روزی همکاران خود در زمستان تشکر و اشاره کرد: در تمام کشور هر یک از مشاغل زحمات قابل تقدیری را در دستور کار دارند. همه یک چرخه‌ای را به نتیجه می‌رسانند که خروجی آن رفاه و آسایش برای تمامی هموطنان است. همه ما وظیفه محول شده‌ای را به دوش داریم که آن را با عشق و علاقه انجام می‌دهیم و نسبت به انجام آن متعهد هستیم، اما بعد مسافت، دوری از خانواده و دسترسی نداشتن به شهر و محل سکونت، سختی کار را چند برابر می‌کند. اما سعی می‌کنیم با خلاقیت، فعالیت بیشتری انجام دهیم تا هموطنان بتوانند بیشترین بهره را از گاز ببرند و با استفاده درست از این نعمت الهی، سبب لذت ما از کار نیز شوند.

انتهای پیام/


گزارش خطا
برچسب ها:
ارسال نظر