به گزارش هابصنعت به نقل از شانا؛ سید علیمحمد موسوی، معاون امور بینالملل و بازرگانی وزارت نفت با اشاره به اینکه ایران در سال ۱۴۰۴ همزمان پست ریاست دورهای کنفرانس اوپک و وزیران مجمع کشورهای صادرکننده گاز را بهعهده دارد، گفت: ریاست ۲ اجلاس عادی وزارتی کنفرانس اوپک از سوی وزیر نفت ایران، حضور فعال و مؤثر ایران بهعنوان رئیس دورهای کنفرانس وزارتی اوپک در رویداد نهمین سمینار بینالمللی اوپک در سال ۱۴۰۴، مشارکت فعال هیئت نمایندگی وزارت نفت در اجلاس وزارتی عادی و فوقالعاده اوپکپلاس و ... از مهمترین برنامههای وزارت نفت ایران در عرصه بینالملل در این سال خواهد بود.
وی تاکید کرد: هر چه ما در دیپلماسی خارجی موفقتر عمل کنیم و ارتباطات ما با کشورهای دنیا گستردهتر باشد، امکان جذب سرمایهگذاری خارجی بیشتر خواهد بود.
وی درباره دستاوردهای مهم صنعت نفت در سال گذشته گفت: وزارت نفت سال گذشته بهویژه نیمه دوم آن توفیقهای زیادی داشته که ازجمله مهمترین آن تأمین انرژی مردم بهویژه در زمستان بسیار سرد سال ۱۴۰۳ بود. از سوی دیگر، در راستای تحقق اهداف صنعت نفت، دیپلماسی انرژی نیز در دستور کار وزارت نفت قرار داشت و در این زمینه، وزیر نفت با مقامهای خارجی دیدارهایی انجام داد. از مهمترین این دیدارها میتوان به دیدار با دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF)، معاون نخستوزیر روسیه، وزیر انرژی روسیه، معاون نخستوزیر جمهوری آذربایجان، وزیر انرژی و آب تاجیکستان و... اشاره کرد.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزارت نفت افزود: بدون شک برگزاری موفقیتآمیز اجلاس وزارتی مجمع صادرکنندگان گاز(۱۸ آذر ۱۴۰۳) در اوج تحولات منطقه با حضور قابلتوجه وزرای کشورهای عضو و ناظر، از مهمترین دستاوردهای وزارت نفت در حوزه دیپلماسی انرژی است. همچنین احراز همزمان پست ریاست کنفرانس اوپک و وزرای مجمع کشورهای صادرکننده گاز از مهمترین دستاوردها در حوزه بینالمللی نفت و گاز است. برای سال ۱۴۰۴ نیز افزایش دیپلماسی انرژی از طریق دیدارهای دو و چندجانبه برنامهریزی شده است.
موسوی درباره مهمترین برنامه وزارت نفت برای سال جدید برای تقویت جایگاه ایران را در عرصه بینالمللی اظهار کرد: در نخستین گام، در اردیبهشت سال آینده، نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز و پتروشیمی برگزار میشود که برخی هماهنگیهای بینالمللی نمایشگاه و دعوت از مهمانان خارجی برای حضور در آن انجام شده و در دست پیگیری است، همچنین توسعه روابط نفتی و گازی با شناسایی ظرفیتهای افزایش همکاری با کشورهای هدف در دستور کار سال ۱۴۰۴ قرار دارد. افزون بر آن ریاست ۲ اجلاس عادی وزارتی کنفرانس اوپک از سوی وزیر نفت ایران، حضور فعال و مؤثر ایران بهعنوان رئیس دورهای کنفرانس وزارتی اوپک در رویداد نهمین سمینار بینالمللی اوپک در سال ۱۴۰۴، مشارکت فعال هیئت نمایندگی وزارت نفت در اجلاسهای وزارتی عادی و فوقالعاده اوپکپلاس، تقویت حضور و نقشآفرینی نمایندگان وزارت نفت ایران در فعالیتهای اوپک و اوپکپلاس در سطوح مختلف هیئت عامل، نمایندگان ملی و کارشناسی و تقویت مناسبات کاری و همکاریهای فنی و کارشناسی با بخش تحقیقات دبیرخانه اوپک در چارچوب تحولات بازار جهانی نفت و انرژی از دیگر برنامههای این سال خواهد بود.
وی درباره مهمترین چالش برای تحقق این اهداف گفت: همانند سال گذشته، امسال نیز موضوع ناترازی انرژی از مهمترین چالشهای پیش روی کشور خواهد بود که در راستای رفع این چالش، برنامهریزیهایی انجام شده است. افزایش مبادلات حاملهای نفتی و گازی از طریق دیپلماسی انرژی بهعنوان یکی از راهکارهای کمککننده در رفع ناترازی انرژی در دستور کار قرار دارد. اگرچه عمیقاً معتقدم باید سیاستهای لازم بهصورت جدی در زمینه کاهش تقاضا صورت پذیرد، زیرا هرچقدر تولید افزایش یابد، شتاب افزایش تقاضا در کشور آن را بیاثر خواهد کرد.
موسوی درباره سیاستهای ایران برای حفظ و افزایش سهم خود در بازارهای جهانی اظهار کرد: در این ارتباط تحولات جهانی انرژی بهطور مداوم رصد و تحلیل شده است و راهکارها و سیاستهای متناسب آن پیشبینی میشود. افزون بر این، در راستای حفظ و افزایش سهم ایران در بازارهای انرژی، نشستهای مستمری با متولیان امر در وزارت نفت و سایر وزارتخانهها و سازمانهای داخلی و خارجی(ازجمله سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) و مجمع کشورهای صادرکننده گاز(GECF)، مجمع جهانی انرژی(IEF) و...)، در دست اقدام و پیگیری است.
معاون امور بینالملل و بازرگانی وزارت نفت ادامه داد: در این راستا افزایش سطح مناسبات و گفتوگوهای دیپلماتیک با وزیران کشورهای عضو اوپک و اوپکپلاس با محوریت کشورهای تولیدکننده نفت در سطح منطقهای و بینالمللی(با اولویت عراق، روسیه، عربستان سعودی، ونزوئلا و الجزایر) در موضوع توافق اوپکپلاس و چالشهای پیش روی بازار و کشورهای تولیدکننده نفت، تثبیت جایگاه ایران بهعنوان سومین تولیدکننده بزرگ نفت اوپک(پس از عربستان سعودی و عراق) از طریق حفظ و افزایش میزان تولید روزانه نفت خام و افزایش سهم درصدی تولید نفت ایران درمجموع تولید اوپک و حضور فعال و هوشمندانه در تمام نشستهای ارکان نظارتی و کارشناسی توافق اوپکپلاس با هدف آگاهی از گزارشهای ارائهشده و تصمیمهای اتخاذشده، در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: درباره مجمع کشورهای صادرکننده گاز و در سطح کلان، یکی از مهمترین سیاستهای جمهوری اسلامی ایران در توسعه صنعت گاز، افزایش اکتشافهای گازی بهویژه در مناطق دریایی و خشکی مشترک، افزایش سرمایهگذاریها در راستای افزایش تولید، همچنین ارتقای توان صادرات گاز طبیعی و الانجی خواهد بود. در سطح راهبردی، گسترش دیپلماسی گازی با همسایگان و تولیدکنندگان و مصرفکنندگان گاز، ارتقای همکاریهای علمی و توسعه فناوری و اقدامهای مشترک بهویژه سرمایهگذاریهای مشترک، اولویت کلیدی جمهوری اسلامی ایران است که در این راستا میتوان از ظرفیتهای عضویت و مشارکت در مجمع کشورهای صادرکننده گاز بهره برد.
موسوی با بیان اینکه ایران درمجموع ذخایر نفت و گاز رتبه اول را در جهان دارد افزود: برای آنکه این ظرفیت در تولید و افزایش سهم تجارت جهانی نمود پیدا کند، سرمایهگذاری، نقش اصلی را بازی میکند. سال جدید چه برنامههایی برای جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی در صنعت نفت دارید؟
وی با بیان اینکه هر چه ما در دیپلماسی خارجی موفقتر عمل کنیم و ارتباطات ما با کشورهای دنیا گستردهتر باشد، امکان جذب سرمایهگذاری خارجی بیشتر خواهد بود ادامه داد: این موضوع در دستور کار ما قرار دارد و در حال پیگیری آن هستیم. همچنین در راستای جذب سرمایهگذاری خارجی، ضروری است تسهیلگریهای لازم صورت پذیرد و موانع قانونی، حقوقی، مالی و بانکی و... برطرف شود تا مسیر مناسب آن فراهم باشد. در راستای جذب سرمایهگذاری داخلی نیز مدیریتهای سرمایهگذاری و کسبوکار در شرکتهای اصلی وزارت نفت در حال پیگیری موضوع هستند و این معاونت آماده هرگونه همکاری در این زمینه است.
انتهای پیام/