۲۱:۰۹

۱۴۰۳/۱۲/۱۴

رکورد تولید روزانه ۲.۱ میلیون بشکه‌ای نفت خام قزاقستان

تولید نفت خام قزاقستان در ماه فوریه به رکورد ۲.۱۲ میلیون بشکه در روز رسید که نسبت به ماه قبل از آن(ژانویه)، ۱۳ درصد افزایش داشته است. 
کد خبر : ۲۰۵

به گزارش هاب‌صنعت به نقل از اویل پرایس؛ در مجموع تولید نفت خام این کشور بدون در نظر گرفتن میعانات گازی، ۱۵.۵٪ افزایش یافته و به ۱.۸۳ میلیون بشکه در روز رسیده است.

قزاقستان به‌عنوان یکی از اعضای اوپک پلاس، توانسته است علی‌رغم آسیب به کنسرسیوم خط لوله خزر(CPC)، که مسیر اصلی صادرات این کشور از طریق روسیه است، تولید نفت خود را افزایش دهد.

روسیه، ۲ هفته قبل، اعلام کرد که ظرفیت CPC پس از حمله پهپادی اوکراین ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یافته است. هنوز مشخص نیست که قزاقستان چگونه توانسته تولید خود را افزایش دهد درحالی‌که ظرفیت صادراتی آن محدود شده است. قزاقستان بیش از ۸۰ درصد از صادرات خود را از طریق CPC انجام می‌دهد.

افزایش تولید نفت این کشور به‌دنبال رشد تولید در میدان نفتی غول‌پیکر «تنگیز» صورت گرفته است که توسط شرکت تنگیزشورویل(Tengizchevroil) تحت مدیریت شورون اداره می‌شود. این شرکت در حال اجرای یک پروژه توسعه‌ای به ارزش ۴۸ میلیارد دلار در میدان تنگیز است.

پیش‌تر، رویترز گزارش داده بود که قزاقستان می‌تواند صادرات نفت خام خود از بندر جیهان ترکیه را به‌طور چشمگیری افزایش دهد و وابستگی بیش از ۸۰ درصدی خود به مسیر صادراتی روسیه را کاهش دهد.

طبق گفته «آلماسادم ساتکالی‌اف»، وزیر انرژی قزاقستان، صادرات نفت از طریق خط لوله باکو-تفلیس-جیهان (BTC) می‌تواند از ۱.۵ میلیون تن فعلی به ۲۰ میلیون تن در سال افزایش یابد.

قزاقستان بار‌ها از سهمیه تولیدی اوپک‌پلاس یعنی ۱.۴۶۸ میلیون بشکه در روز، فراتر رفته است. سال گذشته، این کشور، روسیه و عراق برنامه‌های جبرانی خود را برای تولید بیش از سهمیه به دبیرخانه اوپک ارائه دادند.

طبق اعلام اوپک، کل حجم نفت مازاد تولید شده باید طی ۱۵ ماه آینده تا سپتامبر ۲۰۲۵ جبران شود. قزاقستان باید ۶۲۰ هزار بشکه در روز، روسیه ۴۸۰ هزار بشکه در روز و عراق ۱.۱۸۴ میلیون بشکه در روز کاهش تولید داشته باشند.

بسیاری از معامله‌گران نگران‌اند که رشد تقاضای نفت و افزایش عرضه خارج از اوپک‌پلاس نتواند کاهش تدریجی محدودیت‌های تولیدی اوپک‌پلاس را جبران کند و در نتیجه، بازار نفت با مازاد عرضه مواجه شود. با این حال، تحلیلگران معتقدند کاهش محدودیت‌های تولید، کاملاً وابسته به شرایط بازار خواهد بود.

کشف ۱.۳ میلیارد بشکه ذخایر جدید نفت شیل از سوی سینوپک 

مقامات چینی، روز دوشنبه، از کشف ۱.۳ میلیارد بشکه ذخایر جدید نفت شیل در دو میدان نفتی شرکت «سینوپک» در شرق این خبر دادند.

به نوشته اویل پرایس، کشف ذخایر جدید نفت شیل در میدان «شین‌شینگ» در گودال «جی‌یانگ» در حوضه «بو‌های بی» و میدان «کین‌تونگ» در حوضه «سوبی» اتفاق افتاده است. این خبر را شرکت چاینا پترولیوم‌اند کمیکال کورپوریشن(Sinopec) در بیانیه‌ای که رویترز منتشر کرده، تأیید کرده است.

با این حال، این ذخایر شیل در عمق زیادی از سطح زمین، بین سه هزار متر(۹ هزار و ۸۴۲ فوت) تا چهار هزار و ۶۵۰ متر (۱۵ هزار و ۲۵۶ فوت) واقع شده‌اند.

با وجود منابع عظیم نفت و گاز شیل در چین، استخراج آن‌ها چالش‌برانگیز است و تولید آن تنها ۱ درصد از تولید داخلی چین را تشکیل می‌دهد.

این کشور دارای ذخایر قابل توجهی از گاز شیل(shale gas) است، اما برخلاف آمریکا، استخراج آن به دلیل زمین‌شناسی پیچیده سازند‌های شیل دشوار است.

با این حال، اکتشاف نفت شیل بخش مهمی از تلاش‌های چین برای افزایش اتکای خود به تولید داخلی نفت و گاز و کاهش وابستگی زیاد این کشور به منابع هیدروکربنی خارجی محسوب می‌شود.

سال گذشته، «سینوپک» اعلام کرد که دولت چین باید حمایت بیشتری از پروژه‌های نفت شیل در این کشور انجام دهد و مزایای مالیاتی ویژه‌ای برای این بخش در نظر بگیرد.

«ما یونگ‌شِنگ»، رئیس سینوپک، سال گذشته اعلام کرده بود که مقامات چینی باید سیاست‌های حمایتی مالی و مالیات‌های ترجیحی را برای صنعت شیل در چین اعمال کنند.

وی همچنین تأکید کرد که چین ذخایر نفت شیل زیادی دارد، اما استخراج آن‌ها به دلیل محدودیت‌های زمین‌شناسی، پیچیده‌تر از استخراج در آمریکاست.

بر پایه این گزارش، مقامات چینی باید حمایت مالی بیشتری برای تحقیق و توسعه فناوری‌های حفاری و استخراج منابع شیل ارائه دهند.

درحالی‌که شرکت‌های بزرگ نفتی چین اکتشافات خود را در حوزه‌های شیل و میادین متعارف افزایش داده‌اند، عمق زیاد ذخایر نفت و گاز شیل در چین، استخراج آن را چالش برانگیزتر از استخراج این ذخایر در آمریکا کرده است.

انتهای پیام/


گزارش خطا
ارسال نظر