در راستای اجرای دستورات رئیس قوه قضاییه مبنی بر لزوم تمرکز بر پیشگیری و مقابله با قاچاق سوخت و با هدف کمک به دولت بهمنظور رفع ناترازی انرژی و پیرو ورودهای سابق دستگاه قضایی به موضوع اتصال نیروگاه سیکل ترکیبی ایسین بندرعباس به خط لوله سراسری انتقال فرآوردههای نفتی، پس از ضربالاجلهای دادگستری استان، عملیات اتصال این نیروگاه به خط لوله انتقال فرآوردههای نفتی تکمیل و به بهرهبرداری رسید.
مجتبی قهرمانی رئیس کل دادگستری هرمزگان در بازدید از فرآیند اتصال خطوط انتقال فرآوردههای نفتی به نیروگاه سیکل ترکیبی ایسین بندرعباس گفت: این نیروگاه در سال ۱۳۹۳ شروع به کار کرده که طی یک دهه اخیر یک میلیارد و ۲۴۰ میلیون لیتر سوخت دریافت کرده است.
وی با بیان اینکه سوخت مصرفی نیروگاه سیکل ترکیبی ایسین طی ۱۰ سال گذشته توسط ۴۳ هزار و ۵۷۷ تریلر و تانکر تأمین شده است، گفت: این در شرایطی است که فاصله دیوار این نیروگاه تا خط لوله فرآوردههای نفتی تنها ۲۵۰ متر بوده است.
رئیس کل دادگستری استان ادامه داد: با توجه به اینکه روزانه حجم بالایی گازوییل از طریق نفتکشها به نیروگاه ایسین منتقل میشد که نگرانیهایی را درباره ایجاد مشکلات ترافیکی و قاچاق سوخت به همراه داشت، با ورود دستگاه قضایی به موضوع از باب حقوق عامه و نظارت بر حسن اجرای قانون، این نیروگاه مکلف به اتصال هر چه سریعتر مخازن سوخت گازوئیل خود به خط لوله سراسری انتقال فرآوردههای نفتی شد.
قهرمانی تصریح کرد: پیش از این و در بازدیدهای مکرر مسئولان قضایی بر لزوم تکمیل عملیات سوخترسانی پایدار از طریق خط لوله به نیروگاه سیکل ترکیبی ایسین تأکید شده بود و هماکنون پس از تعیین ضربالاجل ۲۱ بهمن دستگاه قضایی در کمتر از یکماه با تأمین منابع مالی و تأسیسات مورد نیاز و در نتیجه استقرار تیمهای فنی و مهندسی بهصورت شبانهروزی شاهد اتصال این نیروگاه به خط لوله سراسری انتقال فرآوردههای نفتی هستیم.
وی با بیان اینکه یکی از زمینههای اصلی قاچاق سوخت موضوع فاصله طولانی مسیر انتقال سوخت از انبارها تا نیروگاهها است، خاطرنشان کرد: در سراسر کشور ۱۱ نیروگاه در اولویت اتصال به خط لوله سراسری انتقال فرآوردههای نفتی قرار دارند که بر همین اساس در استان هرمزگان نیز نیروگاه سیکل ترکیبی هنگام به عنوان دومین نیروگاه ظرف ۱۰ روز آینده به خط لوله سراسری انتقال فرآوردههای نفتی متصل خواهد شد.
قهرمانی همچنین یادآور شد: موضوع اتصال نیروگاه سیکل ترکیبی ایسین به خط لوله سراسری انتقال فرآوردههای نفتی به لحاظ اقتصادی حائز اهمیت است و در نتیجه این اقدام سالانه میلیاردها تومان در کرایه انتقال سوخت هزاران تریلی به این نیروگاه صرفهجویی میشود که این مبلغ به نفع بیتالمال خواهد شد.
وی افزود: فقط امسال ۸ هزار و ۷۸۷ دستگاه تریلر جهت انتقال سوخت در مسیر نیروگاه سیکل ترکیبی ایسین تردد کردهاند که در نتیجه اتصال این نیروگاه به خط لوله سراسری انتقال فرآوردههای نفتی، کاهش نیاز به تردد این حجم از وسائط نقلیه و کاهش آمار تصادفات جادهای را شاهد خواهیم بود.
رئیس کل دادگستری هرمزگان با اشاره به اینکه با اتخاذ تدابیر لازم و پس از اختصاص بخشی از هزینههای حمل فرآوردههای نفتی به نیروگاه ایسین، امکان تکمیل پروژه احداث خط لوله تأمین سوخت این نیروگاه فراهم شده است، گفت: در نتیجه این اقدام، ضمن صرفهجویی در هزینههای حملونقل از طریق وسایل نقلیه میتوان بیش از ۵۰ سال از این خط لوله استفاده کرد ودر تمام این ۵۰ سال، کرایه انتقال سوخت از سبد هزینهها حذف میشود.
گفتنی است، در ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان هرمزگان در بازدید از نیروگاه سیکل ترکیبی ایسین با تعیین ضربالاجل به مسئولان مربوطه تأکید کرد صرفاً تا پایان همین ماه فرصت دارند نسبت به تکمیل عملیات اتصال این نیروگاه به خط لوله سراسری انتقال فرآوردههای نفتی اقدام کنند و در صورت عدم تکمیل این طرح در مدت زمان مقرر، ضمن تشکیل پرونده قضایی علیه متخلفین اعلام جرم خواهد کرد.
پیش از این نیز در ۲۱ خرداد ۱۴۰۲، استاندار هرمزگان و رئیس کل دادگستری استان به همراه دادستان بندرعباس و جمعی از مسئولان از نیروگاههای برق ایسین و هنگام بازدید کردند که طی این بازدید با تأکید استاندار هرمزگان و همچنین با توجه به توافق حاصله در محل و الزام طرفین، مقرر شد با نظارت و پیگیری دادستان مرکز استان هرمزگان از باب حقوق عامه و همکاری شرکت پخش فرآوردههای نفتی و شرکت تولید نیروی برق بندرعباس، نیروگاههای سیکل ترکیبی ایسین و هنگام به خط لوله انتقال فرآوردههای نفتی متصل شوند.
انتهای پیام /